Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Bøder skal kunne mærkes

Søgeord:

29. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

391 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Manglende betaling af vejbenyttelsesafgift skal sanktioneres konsekvent, lyder det fra brancheorganisationen.

 

Det skal ikke kunne betale sig at snyde, mener ITD, der glæder sig over, at et opdateret IT-system har gjort det lettere for politiet at håndhæve reglerne og bøderne for betaling af vejbenyttelsesafgift.

 

Politiet har fået et opdateret IT-system, som betyder, at man hurtigt kan tjekke op på, om en lastbil har betalt den lovpligtige vejbenyttelsesafgift og udskrive en bøde, hvis det viser sig, at det ikke er tilfældet. Hos ITD er man glad for, at politiet nu mere effektivt kan gribe ind over for overtrædelserne.

 

- Det er rigtigt positivt, at politiet nu har fået bedre værktøjer i jagten på de virksomheder, der ikke betaler vejbenyttelsesafgifter, hvilket tilsyneladende sker i stigende omfang. Det er helt uacceptabel og unfair konkurrence, og vi mener i ITD, at sådanne overtrædelser skal sanktioneres hurtigt og konsekvent, og bøderne skal kunne mærkes. Det skal ikke kunne betale sig at snyde med vejbenyttelsesafgiften, siger politisk chefkonsulent i ITD, Mads Røddik Christensen.

Politiets opdaterede IT-system blev taget i brug i begyndelsen af marts 2020, og i ITD hæfter man sig ved, at det er ny teknologi, der har hjulpet tungvognspolitiet.

 

- Vi glæder os over de positive resultater af politiets brug af nye digitale løsninger, og vi vil klart opfordre til, at man også i Danmark generelt bliver ved med at forfølge nye innovative teknologiske løsninger for at sikre en effektiv og konsekvent kontrolindsats, siger Mads Røddik Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk