Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD drøftede godskørselslov med beskæftigelsesministeren

Søgeord:

5. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

431 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Forslaget vil bryde mod praksis fra NORTRA-dom, lyder det fra ITD.

 

ITD og ITD Arbejdsgiver var i går mandag til møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vedrørende et forslag på lovprogrammet om ændring af godskørselsloven. ITD og ITD Arbejdsgiver præsenterede organisationens bekymring for, at forslaget ikke vil bidrage til at skabe ordnede forhold i transportbranchen, men derimod til at give 3F de facto monopol på transportoverenskomsterne.

 

Lovforslaget bryder med den praksis, som Højesteret fastlagde i den såkaldte NORTRA-dom fra 2015 og går skridtet endnu videre hen imod, at 3F får de facto monopol på transportoverenskomsterne, lyder det fra Christian Sørensen Madsen, bestyrelsesformand i ITD og ITD Arbejdsgiver:

 

- Vi havde et godt og konstruktivt møde med Peter Hummelgaard, som lyttede opmærksomt til vores argumenter. I ITD ønsker vi at bidrage til at skabe ordnede forhold i transportbranchen, men det mener vi ikke, at man gør ved at gennemføre et forslag, der i praksis giver 3F monopol på transportoverenskomsterne. Muligheden for valg mellem flere overenskomster på organisationsniveau sikrer, at flere virksomheder bliver organiserede og dermed kan bidrage til at skabe ordnede forhold, siger Christian S. Madsen.

På mødet redegjorde direktør for ITD Arbejdsgiver, Trine S. Plesner, for sin bekymring over den forestående ændring af godskørselsloven.

 

- Problemet med den foreslåede ændring af godskørselsloven er grundlæggende, at det indebærer et de facto monopol til 3F, fordi det vil blive dyrere og meget administrativt vanskeligt for de virksomheder, der ikke har overenskomst med 3F. Ifølge forslaget skal de virksomheder, som ikke har 3F-overenskomst betale mere end de virksomheder, som er på en 3F-overenskomst. De skal desuden løbende kontrolleres af myndighederne og indsende omfattende dokumentation. Derfor vil ingen vognmand i en branche, der er så konkurrenceudsat som vores, i realiteten have mulighed for at have overenskomst i for eksempel ITD Arbejdsgiver. Det vil i praksis føre til en monopoltilstand, og det mener vi er i strid med både EU-retten og grundloven, sagde Trine S. Plesner. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk