Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD-glæde over EU-afgørelse

Søgeord:

13. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

228 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Vi har fået klarhed over, at statsstøtten til Post Danmark var ulovlig, siger Carina Christensen.

 

Ifølge Europa-Kommissionen udgør Danmarks og Sveriges kapitaltilførsler på 490 mio. kr. til PostNord i 2017 ulovlig støtte. Kommissionen har afgjort, at det gav virksomheden en urimelig økonomisk fordel i forhold til de private konkurrenter. Kommissionen har derfor pålagt PostNord at tilbagebetale støtten Danmark og Sverige, og det er en nyhed, der vækker glæde hos brancheorganisationen ITD.

 

- Vi er gået efter at få fuld vished for, at statsstøtten til Post Danmark ikke bidrager til at udkonkurrere de private vognmænd. Vi har nu fået klarhed over, at statsstøtten til Post Danmark ikke var lovlig. Det har været vores påstand hele vejen igennem, og vi er glade for, at vi nu igen har taget et stort skridt i forhold til at få underkendt og forhindret den konkurrenceforvridende statsstøtte til Post Danmark. Det har været et langt og sejt træk at få overbevist myndighederne om, at den statsstøtte, der gennem årene er blevet givet til PostNord, er helt og aldeles urimelig i forhold til alle de private aktører, der konkurrerer på markedet. Det er derfor med stor glæde, at vi i dag har modtaget Kommissionens afgørelse, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør hos ITD.

Margrethe Vestager, som er EU-kommissær med ansvar for konkurrencepolitikken, udtaler i en pressemeddelelse fra Kommissionen, at afgørelsen er med til at sikre lige konkurrencevilkår på det danske og det svenske marked for posttjenester.

 

- Jeg er glad for, at konkurrencekommissæren er enig med ITD i, at der er behov for at sikre fair og lige konkurrence mellem de forskellige udbydere på markedet. Jeg er desuden yderst tilfreds med, at vores vedholdende arbejde med at klage over den forskelsbehandling der har fundet sted, har båret frugt. Vi har lagt massivt pres på Kommissionen i sagen om ulovlig statsstøtte til Post Danmark, og derfor glæder det mig på vores medlemmers vegne, at det har virket. Men jeg ærgrer mig over, at det er nødvendigt med klager og retssager. De danske politikere og myndigheder burde have sat en stopper for de urimelige statstilskud for længst, fortsætter Carina Christensen.

Afgørelser fra Kommissionen kan ankes, og ITD overvejer at gå videre med sagen, da den oprindelige klage fra ITD lød på et statsstøttebeløb i nærheden af 3 mia. kr. givet fra de danske og svenske stater til PostNord.

 

- Vi er naturligvis yderst tilfredse med, at Kommissionen har givet os medhold i, at der skal betales næsten en halv mia. kr. ud af de i alt 3 mia. kr., vi har klaget over, er blevet betegnet som klar ulovlig statsstøtte og skal tilbagebetales. Men vi undrer os stadig over, at det resterende beløb kan godkendes som lovlig støtte. Vi har derfor bedt vores advokat granske afgørelsen og se, om den danner grundlag for yderligere tiltag fra vores side, slutter Carina Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk