Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD hilser rasteplads-penge velkommen

Søgeord:

1. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

340 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ros til Venstre for at foreslå penge til nye rastepladser.

 

Mens transportminister Ole Birk Olesen længe har argumenteret for, at det ikke er en offentlig opgave at finansiere rastepladser i Danmark, så foreslår Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, nu, at der på regeringens kommende plan for investeringer i den trafikale infrastruktur frem mod 2030 afsættes i alt 150 millioner kroner fordelt på årene 2021, 2022 og 2023. Kristian Pihl Lorentzen mener, at det kan skabe en varig og holdbar løsning på de alvorlige problemer, der er skabt som følge af den manglende rastepladskapacitet i Danmark.

 

Det skriver ITD i en pressemeddelelse.

 

Forslaget er sendt til transportminister Ole Birk Olesen, og Venstres transportordfører har i sin henvendelse også påtalt behovet for at genopgradere de mange nedgraderede rastepladser langs de statslige landeveje.

Gode toner

I ITD glæder man sig over, at der nu er politisk vilje til at investere i udvidelser af rastepladskapaciteten.

 

- Det er gode toner fra Venstre, og de lyder helt anderledes end det, som vi tidligere har hørt fra transportministeren alene. Det er helt oplagt, at udvidelser af rastepladser må og skal indgå i regeringens kommende investeringsplan for infrastrukturen. Det glæder os meget, at Venstre og Kristian Pihl Lorentzen nu slår dette helt fast, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Klar nødvendighed

- Investeringer i flere rastepladser er en klar nødvendighed for at løse den store udfordring, som mange vognmænd og deres chauffører står med hver eneste dag. Der mangler simpelthen rastepladser for at virksomhederne og deres ansatte kan overholde de lovpligtige køre- og hviletidsregler. Flere rastepladser til lastbilerne vil kunne løse noget af problematikken på lang sigt, siger Carina Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com