Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Husk infrastrukturen

Søgeord:

7. juni 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

419 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Grøn vejtransport bør også prioriteres, lyder det.

 

ITD glæder sig til et konstruktivt samarbejde med en ny regering om transportpolitikken, hvor især infrastruktur og grøn vejransport bør prioriteres, lyder det fra brancheorganisationen.

 

- Først og fremmest stort tillykke til de nyvalgte politikere. Det politiske arbejde er allerede gået i gang, og nu indledes de benhårde forhandlinger om et nyt regeringsgrundlag med henblik på at danne en ny regering. I ITD har vi en lang række af ønsker til et nyt regeringsgrundlag, men først og fremmest vil vi fortsat presse hårdt på for at sikre, at massive investeringer i veje og en effektiv grøn omstilling af de tunge transporter vil få høj prioritet. Der venter store og vigtige opgaver på det transportpolitiske område, og vi har travlt, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD glæder sig over, at klimaet har fyldt meget i valgkampen. Derfor vil det selvfølgelig også blive en topprioritet i det kommende regeringsgrundlag, hvor politikerne ikke må glemme de tunge transporter, lyder det.

 

- Denne grønne omstilling af den tunge vejgodstransport skal med helt øverst oppe på dagsordenen, så vi kan få sat turbo under den igangværende positive proces med at reducere udledningen af drivhusgasser fra lastbilerne. Vi vil i ITD gerne opfordre til, at man i et nyt regeringsgrundlag forpligter sig til at nedsætte en hurtigt arbejdende klima- og miljøkommission for den tunge transport, så en ny regering sammen med erhvervet kan fastlægge en klar strategi for den grønne omstilling af de tunge transporter, siger Carina Christensen.

ITD opfordrer også til, at man i forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag forholder sig meget realistisk til de store trængselsudfordringer på landets veje, som hæmmer væksten og er til stor daglige gene for både den almindelige borger og for transporterhvervet, som er afhængig af god og effektiv mobilitet.

 

- De ansvarlige partier bør i et nyt regeringsgrundlag give infrastrukturen høj prioritet – herunder især investeringer i vejene. Det har Danmark nemlig hårdt brug for. Det vil være bekymrende, hvis en ny regering alene satser på tog, kollektiv trafik og cykler. Vi håber på et bredt samarbejde hen over midten om de kommende infrastrukturplaner, siger Carina Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk