Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD-ros til infrastrukturudspil fra Dansk Industri

Søgeord:

28. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

521 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Brancheorganisationen hilser infrastrukturudspil på 70 milliarder kroner velkomment.

 

 

Dansk Industri (DI Transport) præsenterede onsdag et udspil til en ny investeringsplan for dansk infrastruktur i perioden 2020-2030. Samlet foreslås det, at der skal investeres i ny infrastruktur for cirka 70 milliarder kroner de kommende 10 år, herunder op mod 50 milliarder kroner i vejinfrastrukturen.

 

Udspillet bygger på principperne om, at fremtidige infrastrukturprojekter skal kunne give et afkast på mere end fire procent, at infrastrukturprojekter skal vurderes efter, om de tjener et strategisk formål, samt at der skal investeres i de projekter, der har de største erhvervsmæssige effekter, uden at det går ud over et Danmark, der hænger sammen.

 

DI-udspillet høster ikke overraskende ros fra ITD.

 

– I ITD hilser vi DI Transports udspil til en ny investeringsplan for infrastrukturen velkommen. Der ligger nogle velvalgte principper til grund for udspillet, som vi er meget enige i. Vi deler fuldt ud målet om, at vi skal have mest og bedst mulig infrastruktur for de penge, som der investeres, og en infrastruktur i verdensklasse, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Infrastrukturfonden 

Ifølge DI skal midlerne placeres i Infrastrukturfonden og udmøntes løbende i takt med, at projekterne gennemføres.

 

- Vi er enige med DI, at midlerne bør placeres i Infrastrukturfonden, så det ikke bliver en del af de årlige finanslovsforhandlinger at udmønte en flerårig investeringsplan. Vi ser, ligesom DI, også gerne, at de tre forskellige forligskredse på området samles. For os er det vigtigt, at en samlet ny plan er både visionær og langsigtet, samtidig med at den løser Danmarks vigtige trængselsudfordringer, siger Carina Christensen.

 

Pengene til investeringer i infrastrukturen skal ifølge DI komme fra den skattefinansierede investeringsramme for perioden 2020-2030.

 

- 70 milliarder kroner er selvfølgelig mange penge, men behovet for investeringer på området er også meget stort. Det havde været modigt, hvis DI havde åbnet op for at se på yderligere finansieringskilder som for eksempel intelligente vejafgifter, som kan være trængselsregulerende, og hvor provenuet er øremærket investeringer i infrastruktur, siger Carina Christensen.

Udover DI Transport har også Landbrug & Fødevarer, Dansk Byggeri og Dansk Vejforening samt Socialdemokratiet fremlagt forslag til en nødvendig udbygning af den danske vejinfrastruktur. Det forventes samtidigt, at regeringen snart kommer med sit infrastrukturudspil.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk