Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD-ros til Vejdirektoratet

Søgeord:

9. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

182 gange

Læses i øjeblikket af:

2

»Klogt og ordentligt at Vejdirektoratet trækker udbud af vintertjeneste tilbage.«

 

Vejdirektoratet har – som Transport Tidende/Transport Today skrev mandag - besluttet at annullere sit udbud af vintertjeneste for perioden 2022-2026.

Det skete efter kritik fra transportbranchen – herunder fra brancheorganisationen ITD, som også har rejst sagen i både pressen samt over for politikerne.

 

Derfor roser ITD nu Vejdirektoratets beslutning om at annullere udbuddet.

 

Baggrunden er, at Vejdirektoratet i udbuddet ikke tog højde for, at virksomhederne skal leve op til nye arbejdstidsregler for mobile arbejdstagere.

Går i dialog

ITD vil nu gå i dialog med Vejdirektoratet for at sikre, at et nyt udbud bliver sat ordentligt sammen, så vognmænd og chauffører ikke bliver presset til at bryde reglerne.

 

Vejdirektoratet har oplyst, at de nu annullerer det igangværende udbud om snerydning og saltning af de danske veje. Det sker efter ITD har påpeget, at Vejdirektoratet i det nu annullerede udbud ikke tog højde for en række nye arbejdstidsregler, som bl.a. medfører, at rådighedstid tæller med i udregningen af arbejdstid.

 

Det har særligt store konsekvenser ved vintertjeneste, hvor virksomhederne skal have en vagttelefon hos deres chauffører i alle døgnets 24 timer i hele perioden, der løber fra den 1. oktober til den 30. april.

Det vil altså fremover kræve et stort antal chauffører at skulle leve op til reglerne, og det ændrer fuldstændig økonomien i udbuddet, som bør skrues helt anderledes sammen, end Vejdirektoratet havde lagt op til.

 

Derfor er ITD tilfredse med, at Vejdirektoratet har besluttet at annullere udbuddet.

 

- I ITD er vi glade for, at Vejdirektoratet har lyttet til kritikken og annulleret sit udbud om vintertjeneste. Udbuddet hang slet ikke sammen, og det understøttede overhovedet ikke arbejdet for at sikre ordnede forhold i vejtransportbranchen. Tværtimod ville det presse vognmænd og chauffører til at bryde reglerne. Nu handler det om at få sat udbuddet ordentlig sammen og samtidig sikre, at der kommer helt styr på, hvad det er for nogle regler, som transportvirksomhederne skal overholde. Derfor vil vi nu også gå i dialog med Vejdirektoratet og Transportministeriet, så vi kan finde de rigtige løsninger, så der også i fremtiden kan få ryddet sne og saltet de danske veje, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Nidkær myndighedskontrol

ITD’s opfordring er et resultat af de mange nye krav og regler, som danske transportvirksomheder er blevet pålagt de seneste år, herunder særligt arbejdstidsreglerne for mobile arbejdstagere, hvor regeringen senest har præsenteret et lovforslag om at indføre en nidkær myndighedskontrol af arbejdstidsreglerne for chauffører. Derudover slår en dom fra Østre Landsret fra 2019 fast, at rådighedstid tæller med i udregningen af chaufførernes arbejdstid.

 

Vejdirektoratet har i forbindelse med sin annullering af udbuddet annonceret, at de forventer at genudbyde opgaven i 2. kvartal 2022.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke