Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Skrot EU-rapport og gennemfør vejpakken

Søgeord:

22. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

243 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Brancheorganisationen ITD er stærkt kritisk over for nyt forsøg på at afspore vejpakken.

 

Europa-Kommissionen har netop offentliggjort sin analyse af de to tiltag i Vejpakken vedrørende kravet om, at lastbiler hver 8. uge skal returnere til hjemlandet, og at cabotagereglerne kan bruges på kombineret transport. Rapporten konkluderer at de nye krav, vil have en negativ påvirkning af miljøet.

 

Det får dog ikke ITD til at ryste på hånden.

 

Det er kendt stof, at nogle i Kommissionen længe har gjort ihærdige forsøg på at stikke en kæp i hjulet på Vejpakken og Europa-Kommissionen er nu kommet på banen med nye beregninger af klimaeffekterne af vejpakkens bestemmelser.

 

- Beregningerne og rapporten er en gammel ulv i ny forklædning. Der er intet nyt i Kommissionens modstand mod Vejpakken – med eller uden deres nye beregninger. De har fremført deres argument flere gange under forhandlingerne, og det er en bekymring, som politikerne i både Europa-Parlamentet og Ministerrådet har været bekendt med forud for deres vedtagelser af pakken, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen og fortsætter,

 

- I ITD mener vi, at Vejpakken – med alle elementer i pakken – er yderst vigtig at få gennemført. Derfor må og skal Kommissionen anført af den rumænske kommissær heller ikke få held med deres forsøg på at yde modstand.

Forkert tilgang

Hos ITD er man enig i, at der skal sættes fokus på den grønne omstilling i EU, men det er en forkert tilgang Kommissionen anlægger, og Kommissionen bør i stedet arbejde videre med nogle af de andre konkrete forslag, som bl.a. ITD har foreslået.

 

- I ITD bakker vi fuldt op om, at der skal ske en grøn omstilling af den tunge vejgodstransport. Derfor har vi fremlagt en ambitiøs klimaplan, ligesom vi har foreslået initiativer, som både herhjemme og på EU-plan vil kunne nedbringe emissionerne fra sektoren. Det gælder fx en øget anvendelse af modulvogntog i EU og en justering af vægt- og dimensionsbestemmelserne i Danmark. Det er det spor, vi skal arbejde ned af, i stedet for at blive ved med at diskutere indholdet af Vejpakken, som er vedtaget, siger Carina Christensen.

ITD vil i den kommende tid holde tæt øje med, at Kommissionens analyser ikke omsætter sig i nye initiativer, og at Kommissionen i stedet sætter fokus på at sikre en ens anvendelse og håndhævelse af reglerne i Vejpakken, når de træder i kraft.

 

Kommissionens analyser kan læses her: https://ec.europa.eu/transport/modes/road/news/2021-02-mobility-package-i-studies_en

 

/Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk