Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD skuffet over vejpakke-afsporing

Søgeord:

28. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

626 gange

Læses i øjeblikket af:

0

1500 ændringsforslag tvang parlamentsformand til at tage vejpakken af dagsordnen i Europa-Parlamentet.

Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, har som Transport Tidende skrev allerede i går onsdag, aflyst den afstemning om vejpakken, der skulle have fundet sted onsdag.

 

Årsagen til aflysningen er, at der er stillet omkring 1500 ændringsforslag til vejpakken, og på den baggrund har formanden vurderet, at det ikke er hensigtsmæssigt at gennemføre den. Formandens beslutning kan være forståelig for at undgå lovsjusk, men ITD appellerer nu til, at transportudvalget får styr på situationen, så forhandlingerne kan nå en afslutning.

 

Vejpakken, der skal sikre mere fair og lige konkurrence i den europæiske transportsektor, og bedre sociale vilkår for chaufførerne, er nu sendt tilbage til Europa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, hvor medlemmerne er blevet bedt om at få styr på de mange forslag, inden vejpakken på ny kan sendes til afstemning i Parlamentet.

- Vi havde set meget frem til afstemningen, men i lyset af situationen og de kaotisk mange ændringsforslag, er det forståeligt, at Antonio Tajani vælger at udskyde den. Var afstemningen blevet gennemført kunne det have resulteret i lovsjusk og et kaotisk og usammenhængende resultat, som ingen i det europæiske transporterhverv kan være tjent med, siger Emma Hadrovic, ITD’s poliske konsulent i Bruxelles.

 

Årevis undevejs

Vejpakken har været flere år undervejs i EU-systemet, og det er særligt forslagene om udstationering, køre- og hviletid, den digitale tachograf og cabotage, der har trukket forløbet i langdrag. Disse områder har stor betydning for transporterhvervet, og derfor er det vigtigt, at EU’s transportudvalg nu tager arbejdet seriøst, så transportvirksomhederne snart kan få vished om, hvad der kommer til at ske.

- Timeglasset er ved at rinde ud i forhold til at lande et vejpakkeresultat. Arbejdet skal dog gøres ordentligt, og hastværk uden styr på indholdet er ikke anstændigt overfor transporterhvervet, som jo skal leve med de nye regler i mange år fremover. Nu må parlamentarikerne gøre et sidste forsøg på at sætte sig grundigt ind i indholdet, så vi meget hurtigt kan komme til en afstemning, der sikrer et bæredygtigt og fremtidssikret resultat, slutter Emma Hadrovic.

 

Det er endnu uvist, hvornår vejpakken igen kommer til afstemning.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke