Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kæmpe kokainfangst i Aarhus havn

Søgeord:

10. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

499 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Toldstyrelsen beslaglægger 40 kilo hård narkotika fra skibscontainer.

 

16. december lykkedes det Toldstyrelsen og politiet at beslaglægge 40 kilo kokain fra en container, der var ankommet med skib til havnen i Aarhus.

 

Toldstyrelsen studsede over nogle mistænkelige pakker i containeren og kontaktede politiets enhed Særlig Efterforskning Vest, som i samarbejde med Toldstyrelsen foretog en ransagning og fandt de mange kilo kokain.

 

Ifølge Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, er der tale om et af de største beslag af kokain de seneste år.

 

- Vi udtog containeren til kontrol på baggrund af efterretninger fra vores internationale samarbejdspartnere. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain, siger han.

Særlig Efterforskning Vest har siden beslaglæggelsen gennemført en intensiv, international efterforskning.

 

- Vores efterforskning viser, at kokainen sandsynligvis skulle have været læsset af i Hamborg, hvor det skulle distribueres videre til det centraleuropæiske narkomarked. Vi vurderer, at kokainen kunne være solgt for minimum et tocifret millionbeløb på gaden, muligvis trecifret, siger politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen.

 

Containeren var ankommet med skib fra Hamborg Havn, og formentlig var det ikke meningen, at den skulle ende i Aarhus.

 

Kokainen er ved at blive analyseret og afhængigt af resultatet, kan værdien vise sig at nå op i et trecifret millionbeløb. Særlig Efterforskning Vest efterforsker fortsat sagen og samarbejder i den forbindelse med tysk politi. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com