Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kattegatbro hænger i tynd tråd

Søgeord:

15. juni 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

224 gange

Læses i øjeblikket af:

0

”Forundersøgelse giver ikke grundlag for at igangsætte projektet”, siger transportminister Trine Bramsen.

 

En fast forbindelse over Kattegat er sandsynligvis blevet mindre realistisk.

 

Det er den konklusion, man må udlede i kølvandet på en ultrakort og lettere kryptisk pressemeddelelse fra Transportministeriet onsdag, der i sin fulde lyder:

 

”I 2018 blev den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti enige om at udmønte 60 millioner kroner til at gennemføre forundersøgelsen af en fast Kattegatforbindelse. Etablering af projektet forudsætter projektering og miljøkonsekvensvurdering, før en anlægslov vil kunne fremsættes i Folketinget.

 

- Forundersøgelsen af Kattegat giver ikke grundlag for at igangsætte projektet. Således vil der ikke blive iværksat konkrete anlægsaktiviteter. Der er politisk opbakning til videre drøftelse af igangsættelse af yderligere undersøgelser af klima- og miljøkonsekvenser, siger transportminister Trine Bramsen”.

Med sidste sætning åbner ministeren således op for en kattelem, men i skrivende stund kan det store anlægsprojekt synes endog langt væk. Regeringen føler sig tilsyneladende ikke kaldet til at fortsætte visionen om en fast forbindelse over Kattegat.

 

Dansk Folkepartis transportordfører, Alex Ahrendtsen, udtaler til Danmarks Radio:

 

- Som jeg ser det, er Kattegatforbindelsen en død sild. Jeg har svært ved at se, det er realistisk oven på den forundersøgelse, vi lige har fået.

 

I modsætning til pressemeddelelsen er selve forundersøgelsen og dens mange bilag noget mere omfattende. De kan læses i sin fulde på Kattegat.dk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk