Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Klare og nødvendige forbedringer

Søgeord:

20. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

173 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DI: Sikkerhedsnettet under Danmark er blevet stærkere med ny aftale.

 

Regeringen og et flertal af Folketingets partier har indgået en bred aftale om at forlænge, forbedre og udvide hjælpepakkerne, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og virksomheder gennem coronakrisen. 

 

DI mener, der er klare og helt nødvendige forbedringer i aftalen, som vil redde arbejdspladser og virksomheder over hele landet.

 

- Dansk økonomi er så hårdt ramt, at det næsten er svært at sætte ord og tal på. Vi er påvirket af en grim cocktail, hvor mange virksomheder og arbejdspladser herhjemme må holde lukket, og vores eksportvirksomheder samtidig er ramt af, at stort set alle markeder omkring os er nødlidende. Det er fuldstændig afgørende for Danmarks ve og vel, at et samlet Folketinget nu forlænger og forbedrer hjælpepakkerne, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

- Først og fremmest er det vigtigt, at ordningerne nu forlænges og at der signaleres politisk vilje til yderligere at forlænge. Nedlukningen af mange aktiviteter varer ved, og de økonomiske følgevirkningerne for Danmark varer endnu længere. Derfor er det altafgørende for danske virksomheder og arbejdspladser, at sikkerhedsnettet under Danmark er gjort både længere og stærkere med dagens aftale, siger DI-direktøren.

 

Han glæder sig over, at er bredt politisk flertal har lyttet til DI og de input, som virksomhederne er kommet med.

 

- De første hjælpepakker kom – gudskelov – hurtigt på plads, men derfor har der også været nogle huller, som skulle ordnes. Aftalen her sørger for, at sikkerhedsnettet ikke bare spændes ud, men også bliver lappet flere vigtige steder – så eksempelvis virksomheder, som havde underskud sidste år, ikke bliver urimeligt ramt. Det har vi efterlyst, og der er blevet lyttet, siger Lars Sandahl Sørensen.

Aftalen indebærer, at også vækstiværksættere og små virksomheder bliver bedre hjulpet med dagens aftale.

 

- Med aftalen i dag har politikerne virkelig lyttet til behovet for at justere hjælpepakkerne, så de langt højere grad hjælper vores danske vækstvirksomheder og iværksættere. Rigtig mange af de virksomheder, som Danmark skal leve af i fremtiden, får nu for alvor en hjælpende hånd, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

Med aftalen sænkes kravene til omsætningsnedgang fra 40 pct. til 35 pct. Det har DI peget på som afgørende for at ordningen kan hjælpe flere virksomheder og arbejdspladser, ligesom DI har efterlyst yderligere styrkelse af eksportkreditterne. Den enkelte virksomhed får nu også mulighed for at kunne få større kompensation end 60 mio. kr. og op til 110 mio. kr. - dog mod nogle yderligere betingelser og restriktioner.

- Forbedringerne sikrer, at vi hjælper mange flere virksomheder og arbejdspladser, og at virksomheder med forsknings og udviklingsaktiviteter nu også får målrettet hjælp. Det er vigtige og tiltrængte justeringer, så flere virksomheder og medarbejdere kan klare sig godt igennem krisen, siger DI-direktøren.  /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk