Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Konservativ transportordfører om arbejdskraft

Søgeord:

17. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

334 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD drøftede rekruttering med konservativ transportordfører.

 

På ITD’s stand på Transport 2021 var der igår fokus på rekrutteringstiltag for at sikre arbejdskraft til vejgodstransportbranchen, da den konservative transportordfører Niels Flemming Hansen gæstede brancheorganisationens stand.

 

Mangel på lastbilchauffører er desværre et velkendt og tiltagende problem og der skal derfor gøres en ekstra indsats for at holde Danmark kørende.

 

Niels Flemming Hansen (K) er både transportordfører, beskæftigelsesordfører og forsvarsordfører. Og han mener, der er gode muligheder for at kombinere de tre ordførerskaber til at imødegå udfordringen med mangel på lastbilchauffører.

Flere seniorer

Den konservative politiker vil gerne understøtte, at der kommer flere seniorer i transporterhvervet, ligesom han også er optaget af, at de unge får tidlig mulighed for at komme ind i erhvervet. Som forsvarsordfører har han også fokus på chaufførmangel i transportbranchen:

 

- Vi mangler nogle chauffører, vi har nogle veteraner, og vi vil gerne have folk i beskæftigelse. Hvis vi på en klog måde kan lave en kobling mellem de tre områder, så mener jeg, vi har mulighed for at finde løsninger, lyder det fra Niels Flemming Hansen.

 

Konkret har han talt med forsvarsministeren om at tilbyde stort kørekort som en del af det at gøre karriere inden for forsvaret. For mange veteraner vil et job som chauffør være en god ting.

Han delte sine tanker med ITD, da han besøgte ITD’s stand på Transport 2021. Her fik han sig en snak om problematikken med ITD’s administrerende direktør Carina Christensen, bestyrelsesmedlemmerne Ib Andersen og Lars Jørgen Skov samt Jane Aakjær Madsen, der er chef for ITD’s arbejdsmarkedsafdeling.

 

- Vi er glade for, at politikerne har fokus på transportbranchens store udfordring med at sikre nok kvalificeret arbejdskraft. Vi er nødt til at sætte mange initiativer i søen, og et initiativ som for eksempel chaufføruddannelse til veteraner kan være et nyttigt bidrag, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk