Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kun Storebæltsrabat til EuroVI

Søgeord:

16. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

643 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fra oktober bliver der kun givet erhvervsrabatter til de mest miljøvenlige erhvervskøretøjer.

 

For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 

Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

 

På Storebæltsforbindelsen bliver der i dag givet forskellige rabatter til erhvervstrafikken. Det gælder blandt andet en rabat baseret på, hvor mange ture virksomhederne har over Storebælt.

 

For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle rabatterne har et bredt politisk flertal besluttet at omlægge erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen. Ændringen betyder, at der fremover kun gives rabat til køretøjer, der som minimum opfylder Euronorm VI. Rabatten vil fremover være 13 pct.

Samtidig bliver den omsætningsbestemte rabat afskaffet, så alle erhvervskunder får den samme rabat, uanset hvor mange ture der køres over Storebælt.

 

Transportminister Benny Engelbrecht er tilfreds med den nye aftale.

 

-    Regeringen er primært optaget af håndteringen af COVID19 lige nu. Det ændrer dog ikke på, at vi skal tilskynde erhvervslivet til at bruge de mest miljøvenlige køretøjer, hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål. Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier står bag en grøn omlægning af erhvervsrabatterne på Storebælt, så der kun gives rabat til de mest miljøvenlige køretøjer. Samtidig er det positivt, at både små og store virksomheder får adgang til rabatten, så det ikke kun er forbeholdt de store virksomheder, udtaler ministeren.

Den grønne erhvervsrabat træder i kraft den 1. oktober 2020.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com