Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Laurbjerg Station droppes

Søgeord:

4. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

354 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Forligskreds bag trafikaftale nedlægger planer om Laurbjerg Station.

 

Grundet ændringen i aftalekredsen bag aftalen om ”Bedre og billigere kollektiv trafik”, hvor DF er trådt ud, har den resterende forligskreds (S, Ø, RV og SF) genbesøgt de planlagte projekter. Forligskredsen har på den baggrund besluttet, at der ikke skal bygges en station i Laurbjerg. Med beslutningen sparer forligskredsen 15 mio. kr., som kan bruges på andre projekter.

 

Det fremgår af en skriftlig meddelelse fra Transportministeriet.

 

Ifølge Transportministeriet viser beregninger fra DTU, at etablering af en station i Laurbjerg kun vil medføre en meget lav nettotilvækst i antallet af togpassagerer i Danmark, ligesom stationen vil give en forlænget rejsetid for andre togpassagerer på strækningen.

 

- Forligskredsen ønsker en så stærk og attraktiv kollektiv transport som muligt. Og i forligskredsen er vi kommet til den konklusion, at det lave antal passagerer, der forventes at bruge Laurbjerg Station, ikke kan retfærdiggøre anlægsomkostningen og den gene de resterende passagerer kommer til opleve med en længere rejsetid som følge af en station i Laurbjerg, siger transportminister Benny Engelbrecht.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk