Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lovforslag: Seks års fængsel for ”menneskeudnyttelse"

Søgeord:

10. december 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

967 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Justitsminister Nick Hækkerup (S) nævner Kurt Beier Transport sagen som begrundelse for ny lov.

 

Grov udnyttelse af arbejdstagere skal ikke længere kunne foregå ustraffet. Det er den korte version for justitsminister Nick Hækkerup (S) nu fremsætter et lovforslag, der vil gøre ”menneskeudnyttelse” strafbart. Strafferammen er helt op til seks års fængsel.

 

Det skriver Fagbladet 3F.

 

Regeringen har netop sendt lovforslaget mod ”menneskeudnyttelse” i høring. Der er tale om, at tilføje en ny paragraf til loven om menneskehandel i §262a. Den nye paragraf skal gøre det lettere, at få bagmænd – herunder arbejdsgivere – dømt, hvis de udnytter særligt sårbare arbejdstagere.

Kurt Beier-sagen

Justitsminister Nick Hækkerup nævner over for Fagbladet 3F blandt andet Kurt Beier-sagen, hvor Padborg-virksomheden Kurt Beier Transport blev frifundet for de alvorligste anklager i sagen. Forinden var andre sigtelser droppet, fordi anklagemyndigheden ikke vurderede at de ville føre til dom.

 

Kurt Beier Transport-sagen startede med at flere myndigheder med politiet i spidsen gennemførte en razzia mod en såkaldt chaufførlejr hos virksomheden, hvor et antal filippinske og srilankanske chauffører – der var ansat igennem et polsk selskab – kørte for 15 kroner i timen og boede under ringe forhold i containere.

 

Her blev Kurt Beier Transport idømt en bøde på 100.000 kr. for overtrædelse af anlægs- og byggelovgivningen – samt brandreglementet - ved opførelsen af chaufførlejren.

Selskabets direktør Karsten Beier blev idømt en bøde på 25.000 kr., mens de tre øvrige tiltalte blev frifundet.

 

Dommen viste, at reglerne om menneskehandel er vanskelige at håndhæve.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk