Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Luk kassen i for PostNord

Søgeord:

31. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1979 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Flere håndsrækninger er ikke en mulighed, lyder det fra DTL.

 

PostNords ledelse betoner, at PostNords fremtid ligger i pakkeforretningen. Det ligner en tilståelsessag, hvor man fortsat trimmer den skrantende postbefordring og i stadig stigende grad vil gøre indhug på pakkebefordringen – for skatteydernes regning, mener DTL - Danske Vognmænd.

 

-Vi noterer os, at det er lykkedes for PostNord at reducere bemandingen kraftigt, men undres over, at der fortsat strømmer millioner fra den danske statskasse – senest godt 100 mio. kr. i forbindelse med den nylige forlængelse af den politiske aftale om postbefordring i Danmark, siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd.

 

-Den undren skyldes selvfølgelig ikke mindst, at EU-Kommissionen har indledt en tilbundsgående undersøgelse for at vurdere, om nogle kapitaltilførsler til PostNord AB og Post Danmark A/S overhovedet er forenelige med EU's regler om statsstøtte. Kommissionens afgørelse forventes ifølge PostNord at foreligge i andet halvår 2020/første halvår 2021.

-Vi ser selvfølgelig frem til de omfattende undersøgelser, som postforligskredsen har bedt om, herunder en uafhængig analyse af PostNords interne pengestrømme. Vores bekymring går særligt på omfanget af krydssubsidiering mellem det befordringspligtige og statsstøttede område og dermed til aktiviteter i direkte konkurrence med private transportører inden for distribution af pakker, styk- og pallegods partigods og tredjepartslogistik.

 

-Vi vil stærkt opfordre politikerne til ikke at lade PostNords mangeårige krise blive brugt til at forberede koncernen til at blive en statsfinansieret konkurrent til de private pakkedistributører. Vi bemærker skam PostNords fokus på distribution af styk- og pallegods, tungere logistik (partigods) og tredjepartslogistik. Den unfair konkurrence foregår allerede i dag. Men at skatteydende vognmænd for deres egne skattekroner skal finansiere deres de facto statslige konkurrent, og måske ovenikøbet se til, mens PostNord forbereder sig på tiden efter postbefordring, det er ikke acceptabelt, siger Erik Østergaard./anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk