Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

MEP-kandidater besøgte Transport 2019

Søgeord:

25. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

594 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD inviterede MEP-kandidater til transportmesse.

 

For at give kandidater til Europa-Parlamentsvalget et indblik i transport- og logistikbranchen havde ITD inviteret fire kandidater til Transport 2019, hvor der blandt andet blev talt om EU’s vejpakke og grøn transport.

 

Pernille Weiss (K), Asger Christensen (V), Morten Klessen (S) og Lasse Bork Schmidt (K) er alle fire kandidater til det kommende Europa-Parlamentsvalg i maj 2019. ITD havde inviteret de fire MEP-kandidater til Transport 2019 i Herning for at give dem et indblik i transport- og logistikbranchen og få talt om nogle af de udfordringer, der er for erhvervet.

 

- Det gav os en god anledning til at få snakket om europæisk transportpolitik og ikke mindst EU’s vejpakke, som optager mange af vores medlemsvirksomheder, fordi de kører internationalt. Og det er vigtigt at få italesat transport på et europæisk niveau, for det er lovgivningen i EU, der regulerer store dele af vores erhverv, siger ITD’s adm. direktør, Carina Christensen.

 

Møde med ITD-bestyrelse

MEP-kandidaterne fik mødt medlemmer af ITD's bestyrelse og medarbejdere på transportmessen, og der blev talt om mange forskellige emner, men særligt et område var der fokus på.

 

- Ud over EU vejpakken, der fylder rigtig meget lige nu, og som med stor sandsynlighed fortsat vil gøre det efter valget, snakkede vi en del om grøn transport og alternative drivmidler. Det skal der naturligvis arbejdes videre med, men i ITD oplever vi samtidig, at vejgodstransportbranchen gennem mange år har arbejdet intensivt på at mindske brændstofforbruget og CO2-udledningen ved at tage de nyeste teknologier og metoder i brug. Så vi skal sikre os, at der er fælles spillerregler på tværs af Europa ved eksempelvis samme CO2-standarder på lastbiler i hele EU, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for politisk afdeling i ITD.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk