Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Middelfart Trafikhavn solgt til byudvikling

Søgeord:

4. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

714 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ADP A/S sælger Middelfart Trafikhavn til Middelfart Kommune.

 

Middelfart Byråd har på byrådsmødet den 2. september 2019 godkendt at købe Middelfart Trafikhavn af ADP A/S, og kommunen overtager dermed havnens arealer og faciliteter. Overtagelse af Middelfart Trafikhavn sker officielt d. 10. oktober 2019.

 

Middelfart Trafikhavn har siden 2002 været en del af det kommunalt ejede havneselskab ADP A/S, som udover havnen i Middelfart også ejer og driver erhvervshavnene i Nyborg og Fredericia. Men pr. 10. oktober 2019 overtager Middelfart Kommune havnen, som omfatter 53.721 kvadratmeter kajnære arealer og 11.600 kvadratmeter oplagringsfaciliteter.

 

Købet af havnen er godkendt af et enigt byråd på byrådsmødet d. 2. september, mens ADPs bestyrelse godkendte et salg på et bestyrelsesmøde d. 20. august.

 

- Det her er en stor handel for Middelfart Kommune. Havnen er et strategisk vigtigt område, der ligger i hjertet af Middelfart midtby. Ejerskabet er både vigtigt og afgørende i forhold til vores fremtidige muligheder for at udvikle byen – for at sikre en god sammenhængskraft mellem vores havnefront med den flotte, nyrenoverede plads foran KulturØen, marinaen, de kommende nye boliger på nabogrunden og det kommunale havneområde. Investeringen er stor – og derfor er timingen vigtig. Lige nu har vi mulighed for at sikre en historisk lav renteudgift på det lån, vi optager til købet. Så muligheden for at købe havnen er kommet på det helt rette tidspunkt, hvor renteudgifterne i praksis ikke kommer til at påvirke vores drift, forklarer Johannes Lundsfryd Jensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk