Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Midtjysk motorvej er hjerteblod for Venstre

Søgeord:

19. maj 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

316 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kristian Pihl Lorentzen afviser argument om dårlig samfundsøkonomisk forrentning.

 

Kristian Pihl Lorentzen (V) afviser, at der er tale om et ultimativt krav, at Hærvejsmotorvejen skal være en del af et kommende infrastrukturforlig. Transportordføreren gør det dog klart, at det bliver meget svært for Venstre at sætte sin underskrift på en infrastrukturaftale frem mod 2035, hvis ikke mobiliteten forbedres i det vestjyske i form af en nord-sydgående motorvej.

 

- Vi stiller ikke ultimative krav, men vi holder stejlt på, at en Hærvejsmotorvej skal indgå i infrastrukturplanen, siger Kristian Pihl Lorentzen til Transport Tidende.

 

Transportminister Benny Engelbrecht har over for nærværende avis afvist planerne om en Hærvejsmotorvej med argumentet om, at den vil udgøre en dårlig samfundsmæssig forrentning. Men den køber Lorentzen ikke.

- Hærvejsmotorvejen har en samfundsmæssig økonomisk forrentning på 5,4 procent, hvilket er godt. Minimumsforrentningen er 3,5 procent, hvilket svarer til forrentningen på en kommende tredje Limfjordsforbindelse. Derfor passer det simpelthen ikke, når man påstår, at det er en dårlig forrentning, siger han og tilføjer, at Venstre vil bygge en Hærvejsmotorvej, der strækker sig fra Haderslev i syd til Sønderup i nord via Billund.

 

Læs mere fra interviewet med Kristian Pihl Lorentzen i den kommende udgave af Transport Tidende. Herunder blandt andet hvordan Venstre vil finde pengene til motorvejen og hvorfor en opgradering af den eksisterende Rute 13 ikke er tilstrækkeligt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk