Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Milliardstøtte til danske eksportører

Søgeord:

15. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EKF stiller garantier for udlån i milliardklassen.

 

EKF Danmarks Eksportkredit er klar til at stille garantier for udlån til både danske eksportvirksomheder, der er ramt af krisen, og deres underleverandører.

 

Ordninger er allerede tilgængelig for de små og mellemstore virksomheder (SMV’erne) og vil snart også være det for de større virksomheder. Tilsammen vil ordningen kunne understøtte udlån for cirka 8,5 mia. kr.

 

- Rigtig mange danske virksomheder har i øjeblikket problemer. Det gælder både eksportørerne og deres underleverandører. For eksempel fordi de mangler dele fra udlandet til produktionen eller ikke kan få sendt varer af sted til udlandet. Der mangler penge i kassen, men regningerne er der stadig, siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

 

- Det er både et problem for virksomhederne, men også for de ansatte, der frygter for deres job. Derfor er det godt, at EKF kan træde til nu og give en hjælpende hånd, så vi kan bevare en robust dansk eksportsektor og danske arbejdspladser.

Med SMV-ordningen stiller staten via EKF garanti på 80 procent af bankernes nye lån til eksportvirksomheder og underleverandører til eksportvirksomheder, der har lidt eller forventer at lide et omsætningstab på mindst 30 procent som følge af spredningen af coronavirus.

 

SMV-ordningen er tilgængelig i EKF nu, og der er i første omgang afsat 1 mia. kr. i garantiramme til den ordning.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com