Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Milliardstøtte til Power-to-X

Søgeord:

17. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

203 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Rederiforeningen hilser regeringens Power-to-X udspil velkommen.

 

Regeringen vil afsætte 1.25 milliarder kroner i et nyt udspil, som skal gøre Danmark til et grønt foregangsland indenfor Power-to-X. Det glæder Danske Rederier, som hilser udspillet velkomment, og ser det som et godt afsæt for de videre forhandlinger.

 

Power-to-X skal gøre Danmark og danske virksomheder grønnere, lyder det i et nyt regeringsudspil, som vil kickstarte teknologien med en ny strategi. Det glæder Danske Rederier.

 

Kæmpe potentiale

- Det er et kæmpe potentiale i Power-To-X, så derfor er vi i rederierne meget tilfredse med udspillet, der vil hjælpe med at holde Danmark forrest i feltet, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier i en pressemeddelelse.

 

Power-to-X er en proces, hvor man via elektrolyse omdanner grøn el til brint, som kan bruges som brændstoffer til fx skibsmotorer, lastbiler og fly.

Danske Rederier har længe haft stort fokus på Power-to-X-brændstoffer, som en del af at gøre skibsfarten grønnere.

 

- Vi arbejder benhårdt med vores medlemmer på at finde ud af, hvad der skal få skruen til at dreje rundt i en CO2 neutral fremtid, og der vil de helt konkrete erfaringer med e-fuels, man fremover vil kunne høste i Danmark, gøre en kæmpe forskel, siger Jacob K. Clasen. For Power-to-X er ganske enkelt en forudsætning den grønne omstilling af skibsfarten, understreger han.

 

Med det nye udspil sætter regeringen skub i produktionen og teknologien og med det strategiske målsætninger kan Danmark komme til at spille en vigtig rolle i produktionen og udbredelsen af nye grønne brændstoffer til glæde for klimaet i hele verden.

- Danmark lægger en ambitiøs kurs, der forhåbentligt kan inspirere andre lande til at følge trop og starte deres egen produktion af Power-To-X brændstoffer, siger Jacob K. Clasen.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk