Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister forlænger undtagelse på køre- og hviletid

Søgeord:

23. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

761 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Regeringen vil forhindre flaskehalse i godstransporten.

 

Transportminister Benny Engelbrecht forlænger nu den midlertidige undtagelse for chaufførernes ugehvil til og med den 11. april 2020. Det sker for at modvirke chaufførmangel, ligesom det skal sikre større fleksibilitet i tilrettelæggelsen af varedistributionen, så der fortsat kan blive leveret varer ud til hylderne i de danske butikker.

 

Danmark var et af de første lande i Europa, der på baggrund af den aktuelle situation iværksatte ekstraordinære initiativer til at sikre forsyningssikkerheden og undgå mangel på chauffører ved at indføre en 10-dages undtagelse fra reglerne om chaufførernes ugehvil.

 

Når denne undtagelse udløber med udgangen af ugen, vil transportministeren forlænge den med yderligere 20 dage.

 

- Chaufførerne rundt omkring i hele landet yder i denne svære tid en kolossal indsats for at holde Danmark i gang. Det er livsnødvendigt for vores samfund, at distributionen af varer bliver opretholdt, og at der ikke skabes flaskehalse, fordi der ikke er chauffører nok til at sætte sig bag rattet i lastbilerne. Derfor forlænger vi nu den danske undtagelse til køre- og hviletidsreglerne, så vi undgår at havne i en sådan situation, siger transportminister Benny Engelbrecht. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk