Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister-glæde over Vejpakken

Søgeord:

12. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

690 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Danmark har spillet en afgørende rolle i forhandlingerne, siger Benny Engelbrecht.

 

Den danske transportminister, Benny Engelbrecht, modtager med glæde nyheden om trilogforhandlingernes enighed om Vejpakken, der fastsætter de fremtidige rammevilkår for Europas vejtransporterhverv.

 

- Jeg er meget glad for, at der nu endeligt er landet en aftale om Vejpakken. Den har et stærkt fokus på de sociale bestemmelser, der forbedrer chaufførernes arbejdsvilkår, og sikrer, at konkurrencen i Europa foregår på en retfærdig og fair måde, som myndighederne kan kontrollere, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

Vejpakken blev fremsat i maj 2017, og det har krævet hårde forhandlinger at nå i mål. Danmark har i forhandlingerne været en del af Vejtransportalliancen, og det gode resultat i aftalen skal ses i lyset af det tætte samarbejde, der har været mellem de ligesindede lande i alliancen, lyder det fra ministeren.

- Jeg er meget stolt af resultatet og kan med ro i stemmen sige, at Danmark har spillet en afgørende rolle i at påvirke forhandlingerne i en retning, så resultatet understøtter regeringens kamp mod social dumping. Jeg var blandt andet i Bruxelles så sent som i tirsdags for at lægge pres på, fortæller transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

 

- Nu skal jeg have studeret de enkelte elementer i aftalen nærmere, men det er min forventning, at aftalen bliver formelt godkendt. Jeg glæder mig derfor over udsigterne til, at der kommer ro omkring rammevilkårene for branchen. Det er længe ventet og meget positivt, at det er lykkes at blive enige om et nyt sæt af fælleseuropæiske spilleregler, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk