Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister til kamp mod social dumping

Søgeord:

24. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

577 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Engelbrecht er i Bruxelles for at drøfte vejpakken med transportkommissæren.

 

Det er vigtigt, at Europa kender den danske holdning til ulige konkurrence, social dumping og omgåelse af cabotagereglerne.

 

Sådan lyder budskabet fra transportminister Benny Engelbrecht, der mandag og tirsdag er i Bruxelles for at mødes med transportkommissær Rovana Plumb samt danske og udenlandske medlemmer af Europa-Parlamentet.

 

Ministeren vil lægge pres på EU-systemet for, at der nås en endelig aftale om Vejpakken, som modvirker social dumping i vejtransportsektoren. Benny Engelbrecht er meget optaget af, at en endelig aftale forbedrer de sociale vilkår for chauffører, og at konkurrencen på tværs af grænserne foregår på lige og retfærdig vis, lyder det i en skriftlig meddelelse.

 

- Vi har set alt for mange eksempler på social dumping i vejtransportbranchen. Vejpakken er på mange måder løsningen på flere af dårligdommene. Det skal være slut med ulige konkurrence på løn, nomadechauffører, omgåelse af cabotagereglerne og postkasseselskaber. Jeg er derfor i Bruxelles for at sikre, at de danske holdninger bliver hørt, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Med sit besøg i den belgiske hovedstad følger transportministeren op på det seneste møde i Vejtransportalliancen om Vejpakken, der blev holdt i København i slutningen af august med Danmark som vært. Ministeren fik desuden lejlighed til at løfte flere af de danske prioriteter i vejpakken overfor sine ministerkollegaer, da der i fredags var Rådsmøde med transport og klima på programmet. Nu er turen kommet til at mødes med transportkommissæren og flere centrale personer i det nye Parlament omkring vejpakken.

 

- Danmark har haft stor gavn af samarbejdet med de ligesindede lande i Vejtransportalliancen. Vi står fortsat stærkt skulder ved skulder i kampen mod social dumping, og det er et vigtigt signal at sende til det nye Parlament, inden vi sætter os til forhandlingsbordet, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Da vi har at gøre med en branche, som er enormt konkurrenceudsat og i sin natur er grænseoverskridende, har vi brug for et sæt fælleseuropæiske spilleregler. Og det er vigtigt, at de vedtages snarest muligt. Derfor gør jeg nu, hvad jeg kan for at fremme en endelig aftale med en klar styrkelse af de sociale bestemmelser, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk