Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister vil lukke pakke-smuthul

Søgeord:

26. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

315 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Transport af pakker under 11 kg skal omfattes af tilladelseskravet, lyder det.

 

Nu vil transportminister Benny Engelbrecht lukke for det smuthul i godskørselsloven, der gør det muligt at spekulere i at pakke varebiler med pakker under 11 kg, så transportvirksomheden kan snige sig uden om tilladelseskravet.

 

Godkørselsloven giver i dag varebiler mellem 2.000 kg og 3.500 kg, der leverer mindre pakker eller gods på maksimalt 11 kg per stykgods, mulighed for at være undtaget af tilladelseskravet. Den såkaldte 11 kg-regel vil regeringen nu afskaffe blandt andet på baggrund af ønsker fra branchen.

 

- Den nuværende tilladelsesordning er ikke optimal for den nationale transport. Jeg har på baggrund af ønsker fra flere sider nu foreslået at afskaffe 11 kg-reglen, så al national transport i varebiler mellem 2.000 kg og 3.500 kg fremover vil være omfattet af tilladelseskravet ligegyldig hvor små pakker eller stykgods, varebilerne transporterer. På den måde gør vi det ens for alle og forhindrer, at reglerne bliver omgået, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ændringsforslaget kommer på baggrund af en redegørelse om tilladelsesordningen for varebiler, hvori 11 kg-reglen blandt andet bliver evalueret. Tilladelsesordningen blev vedtaget i 2018. Afskaffelsen af 11 kg-reglen har også et formål om at gøre reglerne på varebilsområder mere enkle og gennemskuelige, da der fremover ikke skelnes mellem størrelsen på det gods, varebilerne fragter.

 

Afskaffelsen af 11 kg-reglen gennemføres ved et ændringsforslag til godskørselsloven, som vil blive fremsat til efteråret. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk