Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ministeren så på biogasdrevne lastvogne

Søgeord:

16. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

286 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Udbytterigt ministerbesøg med gas og grøn omstilling på agendaen.

 

Transportminister Benny Engelbrecht aflagde fredag den 13. august 2021 besøg hos den internationale transportvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S i Odense for at høre mere om den grønne omstilling af den tunge transport.

 

Alex Andersen Ølund A/S har for nyligt investeret i otte biogaslastbiler, der reducerer CO2-udledningen med 100 procent i forhold til konventionelle diesel-drevne lastbiler.

 

Det var en veloplagt Benny Engelbrecht (S), der aflagde besøg hos transportvirksomheden

 

 

Ved besøget kunne transportministeren høre mere om de erfaringer, virksomheden har indhentet med indkøbet og driften af otte nye lastbiler, der bliver drevet af biogas fremfor traditionel diesel. Mødet gav også ministeren et indblik i nogle af de udfordringer, branchen står over for i forbindelse med dens bestræbelser på at tilbyde stadig mere klimavenlig transport, ligesom der også blev lejlighed til at prøve at køre en af de nye biogaslastbiler.

- Vognmandsbranchen arbejder dagligt på at nedbringe CO2-udslippet så meget som muligt, og for eksempel Alex Andersen Ølunds indkøb af biogaslastbiler er et skridt i den rigtige retning. Men vi vil meget gerne endnu længere, og der har vi brug for politikernes hjælp. Derfor er jeg også meget glad for, at ministeren har taget sig tid til at komme og høre nærmere om de udfordringer, vi står over for som branche, siger Christian Sørensen Madsen, der i sin egenskab af formand for brancheorganisationen ITD deltog i mødet som repræsentant for cirka 700 professionelle transport- og logistikvirksomheder – herunder Alex Andersen Ølund A/S.

Rigtig stor opgave

Transportminister Benny Engelbrecht var også godt tilfreds med besøget:

 

- Transportbranchen står over for en rigtig stor opgave, og der er ikke nogen enkle svar på, hvordan den skal løses. Det kræver et godt og tæt samarbejde mellem os politikere, branchen og videnskaben – og jeg er sikker på, at vi kommer i mål, hvis vi lytter til hinanden. Før sommer afsatte vi 275 millioner kroner til omstilling af den tunge transport og 50 millioner til medfinansiering af grønne lastbiler. I dag har jeg haft en rigtig god snak med branchen om de store udfordringer, der er på vej mod den grønne omstilling, og har set, hvordan biogaslastbiler allerede er en del af flåden, siger Benny Engelbrecht.

 

Ud over dialog bød besøget på fremvisning af en af de nye biogaslastbiler, som ministeren fik lejlighed til at sætte sig i førerhuset på og køre en tur i på Alex Andersen Ølund A/S’ store parkeringsanlæg. Lastbilerne reducerer CO2-udledningen med 100 procent i forhold til almindelige diesel.

Om Alex Andersen Ølund A/S:

Alex Andersen Ølund A/S er en har med speciale i transport af blomster, frugt og grønt og andre temperaturfølsomme varer samt stykgods af enhver art. Virksomhedens hovedkontor ligger i Højme syd for Odense tæt ved E20. Derudover har virksomheden flere strategisk placerede afdelinger i Danmark og Nordeuropa.

Virksomheden har cirka 600 ansatte og disponerer over 50.000 m2 terminal og omkring 300 lastvognstog.   /Smir

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com