Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Modi i DI: Danmark har evnerne – Indien har størrelsen

Søgeord:

4. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

230 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dansk Industri håber på fordoblet dansk eksport til Indien efter besøg af landets premierminister.

 

16 virksomheder med ekspertise i grønne løsninger mødte den 3. maj Indiens premierminister Shri Narendra Modi i Industriens Hus.

Det er et kæmpe boost for danske løsninger, mener Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, der tror på fordoblet dansk eksport til landet.

 

Coronapandemien har været hård kost for investeringer i Indiens energisektor. Ifølge en analyse fra DI energi faldt de med 15 procent i 2020. Trods det er dansk eksport af energiteknologi til landet steget siden 2013, og i 2021 peakede den med eksport for knap en milliard kroner.

 

Det skriver dansk industri i en pressemeddelelse.

 

Indien har i flere omgange udtrykt interesse for øget samhandel med Danmark og danske virksomheder. Og tirsdag den 3. maj blev der sat en tyk streg under interessen, da landets premierminister Shri Narendra Modi i første omgang besøgte statsminister Mette Frederiksen på Marienborg, hvor en række samarbejdsaftaler blev underskrevet.

Besøg i Industriens Hus

Derefter fortsatte premierministeren i selskab med en erhvervsdelegation til Industriens Hus, hvor han mødtes med 16 danske virksomheder, der har det til fælles, at de udvikler og producerer grønne løsninger, som Indien efterspørger.

 

På mødet understregede Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI, at Danmark og danske virksomheder er parate til at levere løsninger indenfor blandt andet energi, vand og fødevarer.

 

- Vi er parate til at samarbejde med Indien om energieffektive løsninger i bygninger og industri, ligesom vi håber, Indien vil sætte yderligere tempo i etableringen af vindmøller, hvor den danske vindmøllebranche allerede er godt etableret i delstaten Tamil Nadu, sagde Lars Sandahl Sørensen ved mødet.

 

Tror på fordoblet dansk eksport til Indien

De 16 danske virksomheder, der deltog i mødet med Modi, havde lejlighed til at præsentere deres løsninger og give deres bemærkninger til mulighederne for øget samhandel med landet. Før selve mødet med premierministeren havde de desuden lejlighed til at konferere med den erhvervsdelegation, der følges med Modi.

 

- Det er et kæmpe boost for danske virksomheder med sådan et besøg. Når et land som Indien har så stærkt fokus på grøn omstilling, som de har, og de så kigger til Danmark efter løsningerne, er det selvfølgelig noget, der giver stor opmærksomhed også i andre dele af verden, siger Lars Sandahl Sørensen .

 

Han tror på, at Danmark kan fordoble eksporten til landet fra de nuværende 20 milliarder kr.

- Danske virksomheder har vist i stor skala, at vi kan levere løsninger til energi, vand og fødevarer i mange dele af verden. Derfor er der tiltro til, at vi også kan levere i Indien, og det vil vi se udmøntet i de kommende år, slutter Lars Sandahl Sørensen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk