Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Modi mødte Danske Rederiers formand

Søgeord:

4. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

177 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Statsbesøg fra Indien har stor betydning for dansk skibsfart.

 

Formand i Danske Rederier og CEO i TORM, Jacob Meldgaard kalder det en ære at være med, da toppen af dansk erhvervsliv mødte Indiens premierminister Modi i går tirsdag.

 

Indiens premierminister Modi var som led i hans officielle besøg i Danmark invitereret til at møde et udsnit af dansk erhvervsliv tidligere i eftermiddag.

 

Som repræsentant for dansk skibsfart var formand for Danske Rederier og CEO i TORM, Jacob Meldgaard inviteret til mødet, og fik således lejlighed til at møde premierministeren og understrege vigtigheden af et nært forhold til Indien.

 

- Det var en stor ære at møde premierminister Modi, og Indien er en meget vigtig partner for dansk skibsfart. Først og fremmest har danske rederier ansat mange dygtige indiske søfolk, som er uundværlige for os. Desuden er Indien et stort eksportmarked, og danske skibe har over 4.000 havnekald i Indien om året, siger Jacob Meldgaard og fortsætter:

Besætningsskifte og klima

- Under Covid-19 fik vi etableret et knudepunkt for besætningsskift i Københavns Lufthavn. Det blev benyttet af mere end 4.000 søfolk og rigtig mange af dem var indere. Det var en god måde at give noget tilbage til en nation, som betyder så meget for dansk skibsfart. Og så havde jeg lejlighed til at takke Modi for Indiens engagement i Zero-Emission Shipping Mission og understrege vigtigheden af det grønne strategiske partnerskab mellem Danmark og Indien, siger Jacob Meldgaard.

 

Ud over indiske søfolk har mange danske rederier kontorer i Indien og således også mange indiske ansatte i land.

 

I 2021 eksporterede danske rederier for over 16 mia. kroner til Indien og er danske rederiers 3. største enkeltstående eksportmarked.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke