Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Næsten 100 køretøjer standset i stor, tung kontrol

Søgeord:

15. december 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

746 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Storstilet jule-indsats i Øst- og Vestjylland.

 

Tungvognscenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afholdt i sidste uge, i samarbejde med flere myndigheder, tungvognskontrol på Østjyske Motorvej og Herningmotorvejen i henholdsvis Østjyllands- og Midt- og Vestjyllands politikredse.

 

Kontrollerne, der foregik hen over dagene 5.-7. december 2022, foregik på flere rastepladser omkring Østjyske Motorvej og Herningmotorvejen i henholdsvis Aarhus og Herning Kommune, og foruden TCN deltog Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, veterinære myndigheder, Miljøstyrelsen og politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst.

 

Kontroltryk nødvendigt

Resultatet af de 3 dages kontrol var, at 98 køretøjet blev standset, og heraf var 42 udenlandske.

 

Der blev, beretter politikommissæren, optaget rapporter vedrørende køre- og hviletidsreglerne, overtrædelse af godsloven, ulovlig cabotage, overlæs samt en del rapporter om fejl og mangler. En del tunge køretøjer blev desuden testet på Tungvognscenter Østs bremserullefelt, hvor der blev konstateret mange fejl på bremser. Herunder fik to sættevogne afmonteret nummerpladerne på grund af manglende bremsevirkning, og flere blev indkaldt til kontrolsyn – primært på grund af fejl på bremser.

 

- Jeg er meget tilfreds med alles indsats i forbindelse med kontrollen. Der blev, som det fremgår, kontrolleret en hel del køretøjer. Resultaterne viser desværre, at et passende kontroltryk på vejnettet er strengt nødvendigt, lyder vurderingen fra Claus Kjær-Pedersen.

Formål er bred kontrol

Han tilføjer, at formålet med en sådan massiv tungvognskontrol – med så mange forskellige myndigheder involveret – er at kontrollere bredt i forhold til tung- og varevognstrafikken i Danmark.

 

Kontrollen er målrettet føreren, køretøjerne samt køretøjernes belæsning m.m. Der kontrolleres løn- og ansættelsesforhold, og om førerne har erhvervet og har medbragt de fornødne kørekort, beviser samt tilladelser m.m. i forbindelse med kørslen. Herudover kontrolleres, om køretøjerne er i lovlig og forsvarlig stand.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk