Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

NLA-høring om EU's brintstrategi

Søgeord:

22. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

125 gange

Læses i øjeblikket af:

1

NLA har leveret feedback til EU-Kommissionen, i forbindelse med formuleringen af den kommende  EU-brintstrategi.

 EU Kommissionen forventes at antage en endelig formulering af unionens brint-strategi inden udgangen af andet kvartal 2020.


NLA hilste det foreslåede køreplan velkommen og enige om, at der er nogle barrierer, der skal overvindes, såsom forsyningssikkerhed, infrastruktur, høje omkostninger og lav effektivitet. NLA påpeger også, at  man bør se på hele værdikæden for at komme videre med et fungerende brintøkosystem, der kan bidrage til at opfylde klima- og energimålene for 2030 og 2050.
 
NLA opfordrede også til, at EU's ambitioner i den grønne overgang er i overensstemmelse med de realiteter, som operatørerne inden for vejgodssektoren beskæftiger sig med. I øjeblikket består hovedparten af ​​transportvirksomheder i Norden af ​​små og mellemstore virksomheder, som investeringer i nye lastbiler og køretøjer udgør en betydelig investering.
 
Netop derfor er det vigtigt, at Europa-Kommissionen opstiller en klar køreplan for de teknologier og foranstaltninger, der vil blive støttet på kort og på lang sigt. Som det også fremgår af køreplanen, er der i øjeblikket en mangel på økonomisk gennemførlige brændstofalternativer til tunge køretøjer inklusive langturstransport.
 
Initiativer til økonomiske incitamenter såvel som den infrastruktur, der er nødvendig for udrulning af nye teknologier i Europa, er derfor meget velkomne. NLA glæder sig også over initiativet til at oprette en europæisk ren brint Alliance og erklærer, at det er vigtigt at involvere slutbrugerne, dvs. transportvirksomhederne i drøftelserne for at sikre gennemførlige løsninger for vejgodssektoren.
 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com