Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

NLA roser EU-kickstart af økonomien

Søgeord:

29. maj 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

370 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportorganisationer håber på styrket sektor med grønnere fokus.

 

Europa-Kommissionens forslag til yderligere kickstart af europæisk økonomi med 750 mia. euro får ros med på vejen af de nordiske, franske og tyske vejtransportorganisationer – NLA, FNTR og BGL, der betragter Europa-Kommissionens forslag til EU-budgettet som et første skridt til at styrke den europæiske økonomi og overvinde den økonomiske krise.

 

Organisationerne glæder sig over forbindelsen mellem økonomisk opsving og investeringer med sigte på at forberede sig på fremtiden. Vejtransportsektoren har under COVID-19-krisen vist sig at være vigtig for samfundet ved at opretholde forsyningskæder og levere vigtige varer til de europæiske borgere, lyder det i en skriftlig meddelelse fra organisationerne.

 

”Vejtransportsektoren er forpligtet til at fortsætte med sit bidrag til miljøvenlige tjenester. Sektoren har brug for klare politiske signaler for fremtidige teknologiske valg, men også offentlige investeringer for at øge den grønne omstilling af vores sektor. Gennemførelsen af "gendannelsesplanen" har brug for offentlig støtte, for eksempel når det skal bidrage til at etablere infrastruktur til alternativt brændstof såvel som til vejinfrastruktur og bedre veje, hvilket betyder reducerede emissioner. Vi glæder os derfor over Kommissionens fokus på at hjælpe transportsektoren med at komme sig, mens den øger den grønne infrastruktur og de bæredygtige køretøjer. Vi ser nu frem til at blive inkluderet i drøftelserne om udrulning af disse initiativer. På denne måde kan sektoren styrkes og være med til at bevare samfundets funktion på en endnu "grønnere" måde”, fremgår det. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com