Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nu falder hammeren

Søgeord:

5. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

893 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Færdselsstyrelsen: Vejledningsperiode for nye udstationeringsregler er ophørt.

 

Den 2. februar trådte nye regler i kraft vedrørende udstationering indenfor vejtransport, grundet implementeringen af EU's vejpakke. Siden de nye regler trådte i kraft, har Færdselsstyrelsen haft en vejledningsperiode, der løb frem til den 30. april.

 

Arbejdet med at få implementeret EU's vejpakke har betydet, at en række nye regler er trådt i kraft i år. Bl.a. trådte nye regler vedrørende udstationering indenfor vejtransporten i kraft den 2. februar.

 

For at gøre håndhævelsen af disse regler lettere for vognmændene, som har udstationerede chauffører i Danmark, har Færdselsstyrelsen og politiet anvendt en vejledende tilgang i forbindelse med kontrollen af de nye udstationeringsregler indenfor vejtransporten.

 

Den 30. april 2022, udløb denne vejledningsperiode.

 

Det betyder, at politiet og Færdselsstyrelsen siden den 30. april 2022, har håndhævet de nye udstationeringsregler, herunder aflønningskravet på ordinær vis. Det kan derfor nu medføre en bøde, hvis de nye bestemmelser om registrering, aflønning og dokumentationskrav overtrædes.

De nye udstationeringsregler

Udstationeringsreglerne, som nu bliver håndhævet på ordinær vis, indebærer blandt andet, at virksomheden skal registrere sine udstationerede chauffører via IMI-systemet og betale den udstationerede chauffør en dansk minimumstimesats, når der udføres cabotagekørsel eller vejdelen af kombineret transport, samt at chaufføren ved vejsidekontrollen skal råde over og fremvise sin udstationeringserklæring og yderligere dokumentation.   /Smir

 

Interesserede kan læse mere om timesatser, registeringspligt, dokumentationskrav og Q&As i relation til de nye regler for udstationering og lønvilkår

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke