Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nu kan der søges om tilladelse til international godskørsel

Søgeord:

3. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

322 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Færdselsstyrelsen åbner op for tilladelsessøgning i forbindelse med nye vejpakkekrav.

 

Det er nu muligt for vognmænd at søge tilladelse til at udføre international godskørsel for fremmed regning i varebiler. Kravet om tilladelser træder i kraft den 21. maj 2022.

 

I forbindelse med den igangværende implementeringen af Vejpakken, der blev vedtaget af EU i juli 2020, træder der løbende nye regler i kraft. Den 21. maj 2022 effektueres kravet om, at vognmænd, der udfører international godskørsel for fremmed regning med varebiler, skal have en særskilt tilladelse til at gøre det.

 

Det betyder, at en vognmand skal søge om en tilladelse, hvis man skal udføre international godskørsel for fremmed regning med varebiler.

 

Tilladelsen udstedes af Færdselsstyrelsen som en fællesskabstilladelse med særlig markering af, at der er tale om godskørsel for fremmed regning i varebiler og gælder kun til international godskørsel i varebiler.

Supplerende nationale regler

De supplerende nationale regler til tilladelsesordningen blev vedtaget med lov nr. 159 om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om udstationering af lønmodtagere m.v. af 31. januar 2022, ligesom der nu er sendt udkast til ændring af bekendtgørelse om godskørsel i offentlig høring.

 

Hvis man også udfører national godskørsel i varebiler, skal virksomheden således stadig have en særskilt tilladelse hertil.

 

De nye regler indebærer blandt andet også, at virksomheder, der udfører international godskørsel for fremmed regning i varebiler, i vidt omfang skal leve op til de samme regler som virksomheder, der udfører godskørsel for fremmed regning i lastbiler, såsom etableringskravet, vandelskravet, kravet til det økonomiske grundlag og kravet om faglige kvalifikationer.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk