Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Nu skal bankerne holde hånden under samfundet

Søgeord:

27. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

251 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Nu skal bankerne holde hånden under samfundet.

 

Med regeringens fælles erklæring med Finans Danmark står det klart, at penge- og realkreditinstitutterne også ønsker at leve op til deres samfundsansvar og række både privatkunder og erhvervskunder en hånd i en svær situation.

 

Det skal blandt andet ske gennem adgang til statsgaranterede lån for virksomheder, tilbud om afdragsfrihed, henstand for privatkunders lån eller hjælp med kassekreditter. Det skal ske på rimelige vilkår, der samlet set ikke forringer kundens økonomiske situation. Erklæringerne indebærer derudover, at bankerne i lyset af den alvorlige situation genovervejer deres udbyttebetalinger.

 

Erhvervsminister Simon Kollerup:

 

- Under finanskrisen holdt samfundet hånden under bankerne. Nu er vi i en coronakrise, og her skal bankerne holde hånden under samfundet. Under gode, sunde virksomheder og danskere, der er kommet i klemme. Det mener jeg også, at de har en forpligtelse til at gøre, siger Simon Kollerup.

Administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard:

 

- Det er en helt naturlig del af vores samfundsopgave at træde til og understøtte de sunde privatkunder og virksomheder, som er økonomisk ramt af corona-epidemien. Derfor har vi også meget tidligt i udbruddet meddelt, at vi stod klar med hjælp. Med denne fælles erklæring giver banker og realkreditinstitutter et yderligere håndslag på at hjælpe sunde kunder, som er midlertidigt hårdt ramt, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk