Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny cabotage-bekendtgørelse i høring

Søgeord:

24. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

268 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Færdselsstyrelsen minder om, at høringsfrist udløber torsdag.

 

Færdselsstyrelsen sendte 12. januar udkastet til en ny bekendtgørelse om vilkår for udførelse af cabotagekørsel i høring. Nu har styrelsen mindet om, at høringsfristen udløber torsdag 26. januar 2023.

 

Høring over udkast til bekendtgørelse om vilkår for udførelse af cabotagekørsel, den indledende eller afsluttende vejstrækning af kombineret transport og ikke-bilateral international transport

 

Nyt dokumenationskrav

I bekendtgørelsen tilføjes et dokumentationskrav for chauffører, der under udførelsen af ikke-bilateral transport ønsker at gøre brug af undtagelsen om supplerende aktiviteter, der fremgår af bekendtgørelsens § 3.

 

For at gøre brug af undtagelsen skal chaufføren dokumentere, at den ikke-bilaterale internationale transport udføres i forbindelse med en bilateral international transport.

Om dokumentationskravet

Dokumentationskravet er begrænset til vejsidekontrollen og skal alene fremvises ved anmodning af kontrolpersonalet på vejsiden.

 

Dokumentationen skal være et bevis på den bilaterale internationale transport enten i form af fragtbreve, e-CMR eller dokumentation omhandlet i artikel 8, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1072/2009 om fælles regler for adgang til markedet for international godskørsel.

 

Høringsfrist

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. marts 2023. Høringsfristen er den 26. januar 2023.01.23

 

Interesserede kan læse mere på høringsportalen.

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk