Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny kampagne om baneoverkørsler

Søgeord:

17. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

484 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fokus rettes på sikkerhed for trafikanter, der krydser skinner.

 

Transportminister Benny Engelbrecht og Folketingets transportordførere har drøftet status på opgraderingen eller nedlæggelsen af overkørsler på jernbanenettet i forhold til at forbedre sikkerheden. Transportministeren igangsætter nu en oplysningskampagne om sikkerhed ved overkørsler efter en tragisk ulykke i juli på en overkørsel ved Trustrup på Djursland, hvor to norske statsborgere mistede livet.

 

Det skriver Transportministeriet i en skriftlig meddelelse.

 

- Jeg ved, hvor meget hver eneste tragiske ulykke på jernbanen påvirker de indblandede familier, pårørende og lokoførere. Det skal vi gøre alt, hvad vi kan for at undgå. Vi arbejder derfor også på højtryk for at få sikret eller nedlagt overkørslerne på det statslige jernbanenet. Mit formål med at mødes med transportordførerne i dag var at give en generel status for arbejdet, så vi alle har et fælles udgangspunkt til at drøfte, om vi kan gøre endnu mere for at forbedre sikkerheden. Jeg sætter samtidig nu gang i en oplysningskampagne, som skal øge opmærksomheden hos os alle, når vi krydser en overkørsel, siger Benny Engelbrecht.

Banedanmark præsenterede på mødet en status på arbejdet med at nedlægge eller opgradere overkørsler, som forligskredsen bag ”En grøn transportpolitik” igangsatte i 2009.

 

Der igangsættes en oplysningskampagne, som skal sætte fokus på sikkerheden i overkørsler og øge opmærksomheden hos trafikanter, der krydser skinnerne. Det er et forslag, som kommer fra blandt andre Dansk Jernbaneforbund.

 

Fakta

  • Ved usikrede overkørsler skal krydsende trafikanter selv orientere sig og sikre sig fri passage.
  • Sikrede overkørsler kan enten være mærket med klokke og blinklys, en halvbom, der dækker halvdelen af vejen, eller helbom.
  • Banedanmark har nedlagt eller opgraderet 388 overkørsler siden 2009.
  • Overkørsler sikret med lys og klokke vil løbende blive opgraderet og reduceres fra 84 til 12 med udrulningen af Signalprogrammet frem mod 2026.
  • Banedanmark oplyste på mødet, at alle usikrede overkørsler på Grenaabanen enten er opgraderet eller nedlagt den 1. oktober 2019.
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com