Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny overenskomst mellem ITD Arbejdsgiver og Krifa

Søgeord:

30. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

364 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Overenskomsten rummer blandt andet en forhøjelse af mindstelønnen.

 

ITD Arbejdsgiver og Krifa har aftalt en fornyelse af overenskomsten. Ændringerne træder i kraft den 1. juli 2021 og indebærer blandt andet en forhøjelse af mindstelønnen.

 

Overenskomstforhandlingerne mellem ITD Arbejdsgiver og Krifa er vel gennemført, og parterne er blevet enige om fornyelse af overenskomsten. Den nye overenskomst træder i kraft den 1. juli 2021.

 

Det skriver ITD Arbejdsgiver i en pressemeddelse.

 

Mindsteløn hæves med kr. 4,75

Overenskomstfornyelsen betyder en lønfremskrivning, som giver 4,75 kroner mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, bliver der lokalt ude på virksomhederne aftalt en personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet med videre.

 

Direktør for ITD Arbejdsgiver, Jane Aakjær Madsen, er tilfreds med aftalen.

- Vi har en moderne og stærk overenskomst som er godkendt af Færdselsstyrelsen. Derfor glæder det mig, at vi med dette års forhandlingsresultat endnu engang kan bygge videre på den fleksibilitet og de gode rettigheder for medarbejderne, som overenskomsten indeholder. For os har det været vigtigt at holde fast i et reelt alternativ til de dominerende 3F-overenskomster.

 

Overenskomsten bygger på en høj grad af dialog både lokalt på virksomhederne under overenskomsten samt mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver. Overenskomsten giver mulighed for medbestemmelse lokalt for både medarbejdere og ledelse, da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, der åbner for lokale forhandlinger om løn og arbejdstid.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk