Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny status på klimapartnerskaber

Søgeord:

11. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen offentliggør seks sektorkøreplaner.

 

Regeringens klimapartnerskaber offentliggør nu seks sektorkøreplaner, der gør status på partnerskabernes arbejde og peger på fremtidige indsatsområder i den grønne omstilling.

 

Som en del af arbejdet med klimapartnerskaberne udarbejdes der sektorkøreplaner for hvert partnerskab. Sektorkøreplanerne samler regeringens og erhvervslivets tiltag for at styrke klimaindsatsen med udgangspunkt i de anbefalinger, som partnerskaberne præsenterede i marts 2020. Dermed giver de et overblik over de igangsatte grønne indsatser, der vil blive arbejdet videre med de kommende år.

 

De første seks sektorkøreplaner blev lanceret i foråret 2021, og nu lanceres de næste seks sektorkøreplaner. Dermed er der lavet sektorkøreplaner for 12 af 14 klimapartnerskaber.

 

Erhvervsminister Simon Kollerup:

 

- Vores virksomheder spiller en helt afgørende rolle i den grønne omstilling. Både herhjemme i Danmark, men også i resten af verden. Jeg er derfor meget glad for det store arbejde, danske virksomheder lægger i arbejdet med klimapartnerskaberne. Jeg glæder mig over, at sektorkøreplanerne viser, at vi allerede er godt på vej med den grønne omstilling i mange sektorer. Men det er lige så vigtigt, at sektorkøreplanerne også peger fremad og viser de næste skridt og fremtidige indsatsområder i den grønne omstilling. For hvis vi skal nå i mål med vores meget ambitiøse klimamålsætninger, så skal klimapartnerskaberne og erhvervslivet fremadrettet være en helt central medspiller, så vi i fællesskab viser vejen for den grønne omstilling.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen:

 

- Klimapartnerskaberne er et godt eksempel på det stærke, grønne samarbejde, der er mellem erhvervslivet og regeringen. Partnerskaberne er med til at understøtte den grønne omstilling og skabe muligheder for nye, grønne væksteventyr. De seks nye sektorkøreplaner viser, at både erhvervslivet og regeringen har taget markante skridt i den grønne omstilling, men vi har fortsat brug for erhvervslivets tilslutning for at nå i mål med 70 procent målet i 2030. Regeringen vil derfor i 2022 fremlægge bud på, hvordan partnerskaberne fortsat kan bidrage til den grønne omstilling af Danmark. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com