Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ønsker miljøundtagelser for specialkøretøjer

Søgeord:

1. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

673 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vognmands-delegation fik foretræde for Folketingets miljø- og fødevareudvalg.

 

Dagen før fredningsperioden udløber i miljøzonerne 1. oktober havde en DTL Kran Blok Erfa delegation lejlighed til at indvie Folketinget i specialvognmændenes oplevelse af situationen undervejs i forløbet.

 

Delegationen, der bestod af to vognmandsvirksomheder samt repræsentanter fra DTL og DTL Kran Blok Erfa, fik foretræde for Folketingets miljø- og fødevareudvalg for at kridte banen op for vognmændenes ønsker og behov ved fremtidens politiske beslutninger.

 

- Vi har i de forløbne måneder været hele vejen rundt i systemet. Vi har haft dialog og møde med miljøministeren, og vi har haft dialog og møde med Miljø- og Fødevarestyrelsen. Alt sammen for at gøre opmærksom på, at specialkøretøjerne, som en del vognmænd bruger, netop er så specielle, så de bør have særlige adgang til dispensation for at færdes i miljøzonerne, siger DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard.

Han peger på, at bestræbelserne nu er lykkedes så langt, at der skulle være tålelige retningslinjer for de vognmænd, der måtte ønske og ansøge om en dispensation. Men foretrædet for Folketinget er netop også for at sikre, at vognmændenes situation bringes ind i billedet bedre og tidligere, end tilfældet har været under denne seneste stramning.

 

Lastbiler er ikke bare lastbiler

Delegationen brugte den sparsomme tid til rådighed for udvalget til at pointere, at lastbiler ikke bare er lastbiler. De er højst forskellige alt efter formålet, og vognmændene har ved politiske beslutninger et behov for at tage højde for levetider og afskrivningshorisont, som for specialkøretøjer kan være op til 15-20 år. Der bør derfor være en balance mellem miljøzonekrav og investeringer i specialkøretøjer, mener DTL Kran Blok Erfa. Delegationen benyttede sig derfor af lejligheden til at fremkomme med eksempler på praksis fra vognmænd med dyre specialkøretøjer – og med udgangspunkt i de seneste skærpelser.

- Budskaberne fra DTL Kran Blok Erfa og vores medlemmer har hele tiden været, at vi støtter miljøzoner og den gradvise skærpelse af kravene til alle køretøjer, så der kommer fokus på lokal partikelforurening. Men politikernes beslutninger må tages med et længere sigte og være så tilpas forudsigelig, at vognmændene kan nå at omstille sig uden at tabe store summer på materiellet. Derfor bør der også være klare undtagelser for specialkøretøjer, siger Erik Østergaard. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk