Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Officiel østrigsk hæder til Erik Østergaard

Søgeord:

31. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

385 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fornem østrigsk fortjenstorden tildelt DTL's adm. direktør Erik Østergaard.

 

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard er af Republikken Østrigs forbundspræsident Alexander Van der Bellen blevet tildelt Østrigs fortjenstorden i guld (Das Goldene Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich).

 

Det skriver DTL i en pressemeddelelse.

 

Selve Ordensgraden modsvarer Dannebrogsordenens Ridderkors af 1. grad og er siden 1955 kun tildelt omkring 200 personer, herunder et begrænset antal udlændinge.

 

Fortjenstordenen til Republikken Østrig er den vigtigste og fornemmeste statslige anerkendelse, der tildeles i Østrig. Den blev indstiftet af Nationalrådet ved lov i 1952 og er inddelt i forskellige grader. Ordenen tildeles af forbundspræsidenten. Kun få danskere har modtaget denne udmærkelse.

 

Ordenen i de forskellige grader kan tildeles for særlig fortjeneste på alle områder, især på det politiske, økonomiske, kulturelle, intellektuelle eller frivillige område. Personer, der tildeles ordenen, har retten til at bære samme, men, som det også er tilfældet i Danmark, er ordenen ikke til eje.

Bygge bro og styrke relationer

Erik Østergaard fik overrakt ordensinsignierne af Østrigs Ambassadør i Danmark Dr. Maria Rotheiser-Scotti ved en privat ceremoni i Ambassadørens residens den 29. januar. Her udtalte ambassadøren bl.a.:

 

- Østrig sætter stor pris på Deres værdifulde støtte og Deres vilje til at række ud, bygge bro og styrke relationerne mellem vores to lande, der kan fremme vores samarbejde. Ikke alene med hensyn til at skabe effektive transport- og logistiksystemer, men også den slags relationer mellem mennesker, der er så afgørende for et stadig større og varigt samarbejde, som kan styrke de indbyrdes forbindelser mellem Republikken Østrig og Kongeriget Danmark.

 

- Jeg er både beæret, glad og stolt over den opmærksomhed, der blevet er tildelt mig fra østrigsk side og glad for at kunne bidrage til fremme de dansk-østrigske relationer, udtalte Erik Østergaard ved overrækkelsen.

Erik Østergaard er i forvejen indehaver af Dannebrogsordenens Ridderkors af 1. grad.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk