Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Over 70 tunge køretøjer standset i kontrol

Søgeord:

4. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

354 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Tungvognscenter Syd havde travlt ved Ustrup.

 

Den 21. oktober 2020 i tidsrummet mellem kl. 09.00 og kl.16.00 blev mere end 70 tunge køretøjer, der kørte i sydgående retning på E45 ved Ustrup V, vinket ind til kontrol på rastepladsen.

 

Der var fokus på alle overtrædelser relateret til tungvognsområdet, da Tungvognscenter Syd i samarbejde med Miljøkontrollen og Toldstyrelsen gennemførte tungvognskontrollen. Kontrollen afdækkede i løbet af dagen flere forskellige overtrædelser som for eksempel overbelægning på en grisetransport, manglende dokumenter, manglende udsyn gennem frontruden, overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne og forskellige fejl og mangler.

 

Et af de køretøjer, der blev vinket ind, var en udenlandsk lastbil, som efterfølgende måtte forlade rastepladsen med en betydelig bøde. Her fandt personale fra Tungvognscenter Syd 15 tilfælde af kørsel på anden mands førerkort samt fem overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

Alt i alt gav det en bøde på 28.500 til chaufføren og på 197.000 kr. til virksomheden. Derudover skal spørgsmål om frakendelse og indrejseforbud nu indbringes for retten i forhold til chaufføren.

 

Blandt de køretøjer, der blev kontrolleret, var også en polsk lastbil. Ved undersøgelsen af lastbilens gods, der ifølge papirerne burde være sorteret elektronikaffald, kunne medarbejderne ved Tungvognscenter Syd og fra Miljøstyrelsen konstatere, at der blandt andet var printplader, batterier og lignende farligt affald iblandt, som burde være sorteret fra. Der var altså tale om anmeldelsespligtigt affald, hvortil chaufføren ikke havde den nødvendige dokumentation.

 

Efter kontrollen kørte chaufføren affaldet retur til afsender, hvor personale fra kommunen klassificerede affaldet. Kommunen var enig i Miljøstyrelsens afgørelse og virksomheden fik derfor en startbøde på 20.000 kr. og herefter 3.000 kr. per påbegyndt ton affald. Lastbilen kørte med i alt 22 tons affald.

Ud over elektronikaffaldet transporterede den ukrainske chauffør også en cykel, som var fastspændt mellem lastbil og sættevogn. I første omgang forklarede chaufføren, at han havde medbragt cyklen fra sit hjemland med henblik på daglig motion, men på cyklen var der klistermærker med danske flag og en etiket fra en dansk cykelforhandler. Efter en kort afhøring fortalte chaufføren, at han havde fundet cyklen ulåst i et buskads. Han erkendte ulovlig omgang med hittegods og betalte på stedet 2.000 kr. i bøde og cyklen blev beslaglagt. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk