Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Pas på med bastante krav om test

Søgeord:

13. januar 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1030 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Chauffører bør kun testes, hvis det er absolut afgørende for sundheden, siger Michael Svane.

 

Godschauffører bør kun testes for Covid-19 ved den danske grænse, hvis det bliver absolut nødvendigt for sundhedssituationen, som tilfældet er i Storbritannien.

 

Sådan lyder budskabet nu fra Michael Svane, direktør i DI Transport.

 

Spørgsmålet om test af chauffører er igen blevet aktuelt, efter regeringen i sidste uge annoncerede, at indrejsekravene til Danmark skærpes fra og med lørdag 9. januar til og med 17. januar. Dog med det ’aber dabei’, at godschauffører som udgangspunkt er undtaget fra testkravet.

 

Michael Svane reagerer nu blandt andet på udtalelserne fra SF’s Karina Lorentzen, der i en artikel til Lastbil Magasinet i går tirsdag udtalte, at det er på tide at indføre covid-19-test for alle EU-borgere, der arbejder i Danmark, når de krydser grænsen - ud fra den begrundelse, at smittetallene er høje og set i lyset af den supersmitsomme britiske variant af covid-19.

- Man skal passe på med alt for bastante krav om test af chauffører. Der arbejdes ihærdigt for at kræve, at chauffører skal testes ved grænsen til Danmark. Jeg må advare mod disse tanker, da vi grundlæggende gennem hele Covid-19 har kæmpet for åbne grænser for godstransporten. Der skal kun testes, hvis det er absolut nødvendigt for sundheden, som i tilfældet med Storbritannien, lyder det fra Michael Svane.

 

Til Lastbil Magasinet afviser transportminister Benny Engelbrecht at indføre testkrav for godschauffører ved den danske grænse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk