Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Piratmøde hos Torm

Søgeord:

23. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

909 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) lyttede til ønsker om indsats mod pirateri ved Vestafrikas kyst.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen lagde fredag vejen forbi CEO i TORM og formand for Danske Rederier, Jacob Meldgaard. Eneste punkt på dagsorden var sikkerhedssituationen i Guineabugten, som er hårdt plaget af pirateri.

 

Selv om dagsordenen med sit ene punkt var til at overskue, var der alligevel meget at tale om, da forsvarsminister Trine Bramsen besøgte rederiet TORM i Hellerup. Her mødtes hun med CEO i TORM og formand for Danske Rederier, Jacob Meldgaard, for at tale om sikkerheden for handelsflåden i Guineabugten ud fra Vestafrika.

 

Guineabugten anses for at være verdens farligste farvand og tegner sig for 95 procent af alle kidnapninger til søs.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen udtrykte bekymring og sagde efter mødet:

- Jeg prøver at samle opbakning fra mine forsvarsministerkollegaer, for Danmark kan ikke løfte det her alene. Vi bliver nødt til at stå sammen om denne opgave, og det kommer jeg til at arbejde videre for.

 

Jacob Meldgaard kvitterede efter mødet for ministerens engagement i sagen:

 

- Vi havde et godt og konstruktivt møde med forsvarsministeren. Hun er klart optaget af problematikken og oprigtigt interesseret i at bidrage til at løse den ubehagelige og uholdbare situation, vi som rederier gennem længere tid har oplevet i Guineabugten, siger Jacob Meldgaard, CEO i TORM og formand for Danske Rederier.

Kapring af TORM Alexandria

For knap to uger siden blev tankskibet TORM Alexandra angrebet af pirater i netop Guineabugten. Ingen kom noget til ved angrebet, men det var et klokkeklart bevis for, at det i øjeblikket er risikabelt at sejle i området.

 

- Den tætte dialog og store opbakning fra regeringen er afgørende i det arbejde, vi nu fortsætter sammen med andre interessenter, for at sikre international opbakning til en yderligere indsats i området, siger Jacob Meldgaard.

 

På mødet deltog også adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen og direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, Maria Skipper Schwenn.

 

Ifølge International Maritime Bureau (IMB) var der i 2019 121 kidnapninger i området.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk