Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Politiet har ikke forstået alvoren

Søgeord:

20. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

462 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD-kritik af Rigspolitiets afvisning af straks-opkrævning af parkeringsafgifter.

 

Rigspolitiet afviser at indføre straks-opkrævning af parkeringsafgifter eller give Færdselsstyrelsen udvidede beføjelser til at inddrive afgifterne på stedet. Det tyder på, at Rigspolitiet ikke har forstået alvoren, mener ITD.

 

I et svar til SF’s retsordfører Karina Lorentzen afviser transportminister Benny Engelbrecht at give Færdselsstyrelsen mulighed for at inddrive straks-bøder hos udenlandske lastbilchauffører, til trods for at netop udenlandsk indregistrerede lastbiler i alt for mange tilfælde ikke betaler de afgifter, de pålægges ved ulovlig parkering på rastepladser. Afvisningen sker med henvisning til bidrag fra Rigspolitiet og er forventelig, men ikke desto mindre skuffende, lyder det fra ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen:

 

- Rigspolitiet har tydeligvis meget svært ved at tillade andre myndigheder at få værktøjerne til at inddrive bøder og afgifter hurtigt og effektivt. Rigspolitiet benytter ellers selvsamme værktøj med straks-opkrævning ved eksempelvis udenlandske chaufførers overtrædelse af køre- og hviletiderne, så vi ved, at det virker. Derfor ville det være en oplagt løsning på et stort problem for branchen at lade Færdselsstyrelsen bruge samme værktøj, og til trods for Rigspolitiets umiddelbare automatreaktion med afvisning vil vi fortsætte indsatsen for mere effektiv inddrivelse af afgifterne, siger ITD-direktøren.

Hun frygter, at Rigspolitiets afvisning er tegn på, at myndigheden ikke har forstået de alvorlige konsekvenser, en overtrædelse af parkeringsreglerne kan have for lovlydige:

 

- Det er altså ikke for sjov, at vi gennem meget lang tid har kæmpet for bedre forhold for chaufførerne på landets rastepladser. Det er et helt urimeligt arbejdspres på vores medarbejdere, at de gang på gang tvinges til at skulle vælge mellem at risikere selv at få en parkeringsafgift – som de vel at mærke betaler – eller overtræde køre- og hviletidsreglerne i en desperat jagt på en plads, hvor de kan holde deres lovpligtige hvil. Vi fortsætter derfor kampen – dels for bedre opkrævning af udestående afgifter, men nok så vigtigt også for flere parkeringspladser på rastepladserne, så det grundlæggende problem med for få pladser minimeres, siger Carina Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com