Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Postaftale forlænget til 2023

Søgeord:

31. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regering og støttepartier vil forlænge nuværende midlertidige aftale.

 

Socialdemokratiet er sammen med regeringens støttepartier nået til enighed om at søge aftalen med Post Danmark forlænget, således at virksomheden varetager den landsdækkende befordringspligt til og med 2022 med uændret serviceniveau.

 

Det skriver Transportministeriet.

 

- Omdeling af post er en vigtig samfundsopgave, som den til enhver tid siddende regering har ansvaret for bliver løst. Fra omkring 1900 har der været direkte omdeling af post i hele landet, og der er fortsat en stor del af danskerne, der ikke modtager deres post digitalt og derfor har behov for at kunne modtage deres post på hjemmeadressen Det skal være muligt at få et brev fra familien, og det skal være muligt at skrive til familien, uanset hvor i landet de bor. Derfor skal aftalen med Post Danmark forlænges, så danskerne kan være forvisset om, at posten kommer ud, mens det politiske arbejde med at få en ny, langsigtet postaftale på plads fortsætter, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Regeringen har nogen tid forhandlet med Folketingets partier om en ny varig postaftale. Post Danmarks varetagelse af befordringspligten er blevet en underskudsforretning, som pt kræver støtte fra staten. Grundlaget for støtte til befordringspligten bliver undersøgt af EU Kommissionen, og de videre forhandlinger om en ny postaftale er udskudt, indtil Kommissionens undersøgelse er færdig.

 

Derfor har regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten indgået en aftale om at søge den nuværende midlertidige aftale med Post Danmark om varetagelse af befordringspligten forlænget. Kompensation til virksomheden for at løfte befordringspligten skal godkendes af Finansudvalget. Endvidere skal støtten notificeres for EU Kommissionen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com