Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederier afviser forventet Biden-kritik

Søgeord:

1. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

217 gange

Læses i øjeblikket af:

0

USA’s præsident Joe Biden forventes at gentage kritik af rederier i sin State of the Union-tale.

 

World Shipping Council har udsendt en erklæring, hvor den globale skibsreder-organisation afviser forventede anklager mod rederierne i USA’s præsidents årlige State of the Union-tale.

 

Det er naturligvis flerdoblingen af især containerfragtraterne i 2021, der er i centrum. Sammen med andre massive omkostningsstigninger i forsyningskæderne, har de skyhøje containerrater, vakt politisk opsigt i både Repræsentanternes hus og i Senatet i Washington, der begge arbejder på lovindgreb på området.

 

Præsident Joe Biden har også tidligere kritiseret de høje fragtrater og det forventes han også at gøre i aften i sin årlige tale om nationens tilstand.

 

World Shipping Council har udsendt følgende erklæring:

 

»Det er uheldigt, at præsidenten dæmoniserer skibfarten, der er rygraden i den amerikanske og globale økonomi, og som har arbejdet døgnet rundt gennem pandemien for at flytte mere fragt end på noget tidspunkt i historien.

Påstande om, at containerskibsfarten er stærkt koncentreret og ukonkurrencedygtig, er faktuelt ukorrekte.

 

De oversøiske rederier konkurrerer aktivt mod hinanden på det globale marked, herunder på de sejlruter, der er mest relevante for amerikansk handel, mens koncentrationsniveauerne i mange andre amerikanske industrier er markant højere end inden for containerskibsfart. Som et tydeligt tegn på et konkurrencepræget marked, der reagerer på øget efterspørgsel, steg konkurrencen i 2021, med flere skibe, der drives af en større pulje af rederier, der betjener ruterne over Stillehavet.

 

Bundlinjen er, at containerskibsfart er en meget konkurrencepræget industri - det er, hvad tallene viser. Regulatorer i USA og Europa har gentagne gange og for nylig bekræftet, at dette er tilfældet.

Den dybt fejlbehæftede Ocean Shipping Reform Act vedtaget af Parlamentet vil ikke løse de landsidelogistiknedbrud, der er kernen i USAs forsyningskædeproblemer. Faktisk ville lovgivningen som skrevet gøre eksisterende trængsel værre og kvæle innovation.

 

Politikere må i stedet adressere den grundlæggende årsag til logjam ved at søge rigtige løsninger, der tager et omfattende, fremadskuende syn på forsyningskæden, og som yderligere styrker det intermodale transportsystem, der har understøttet den amerikanske økonomi gennem hele pandemien.«.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk