Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederier ser gode grønne takter i åbningstale

Søgeord:

6. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

160 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Statsminister Mette Frederiksen (S) omtalte en mere klimavenlig skibsfart ved Folketingets åbning.

 

Danske Rederier er parate til at skubbe i den grønne retning, som statsminister Mette Frederiksen omtaler i dagens åbningstale i Folketinget.

 

»De varer, vi henter fra resten af verden, bliver transporteret på skibe, der ikke længere sejler på olie, men på grønne brændstoffer.

 

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen om et fremtidsscenarie i dag fra talerstolen i Folketinget, hvor hun gav sin åbningstale.

 

Og omtalen af skibsfart som bidragsyder til en grønnere fremtid med mindre CO2-udledninger og renere luft vækker glæde i Danske Rederier.

 

- Det allervigtigste lige nu er, at vi sikrer nogle rammer og vilkår, som understøtter den igangværende udvikling af grøn skibsfart. Det er den eneste rigtige vej at gå, og derfor er jeg glad for, at den dagsorden er højt placeret i statsministeren bevidsthed, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Det er et erklæret mål i Danske Rederier, at de første oceangående nul-emmissionsskibe skal være i drift senest i 2030, og skibsfarten skal være klimaneutral i 2050.

Lovprogram med potentiale

Udover statsministerens tale har regeringen også offentliggjort lovprogrammet for folketingsåret 21/22, og her er flere ting på tegnebrættet, som Danske Rederier har arbejdet for.

 

Blandt andet er det lovtekniske arbejde, som skal bane vejen for demonstration med CC(T)S (Carbon Capture (Transport) and Storage) i Nordsøen, hvor står T for transport og er en vigtig del af ligningen, på programmet.

 

Det vil sige muligheden for at indkapsle CO2 og lagre det sikkert i undergrunden samt en lovliggørelse af transport, import og eksport af CO2. Det er en dagsorden som Danske Rederier har været en aktiv del af, da det er en gevinst for klimaet og en stor mulighed for rederierne.

Desuden kommer en energiø i Nordsøen også et skridt nærmere en realisering i det kommende folketingsår. Det er ligeledes et projekt, som rummer store muligheder for rederierne.

 

- Vi oplever stor vilje til grøn omstilling hos rederierne ikke mindst fordi det er det rigtige at gøre. Omstillingen drives af rederierne selv, kunderne og omverdenens forventninger. Og så skal reguleringen følge med, og der trækker statsministeren med sin åbningstale i den rigtige retning, siger Anne H. Steffensen.

Foruden grønne tiltag skal Folketinget også vedtage lempeligere vilkår for danske sandsugere og uddybningsfartøjer. Det er for at sikre, at det fortsat er attraktivt for uddybningsrederier at drive virksomhed fra Danmark og er noget, som Danske Rederier har arbejdet for siden 2019.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com