Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederiforeningen sender ny rorgænger til Bruxelles

Søgeord:

5. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

142 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Rederier rekrutterer ny chef for Bruxelles-kontor internt.

 

Danske Rederier har ansat Bjarne Løf Henriksen som ny chef for organisationens Bruxelles-kontor. Han kommer fra et job i Danske Rederiers afdeling for erhvervspolitik og analyse, og han skal fremover varetage rederiernes interesser i EU.

 

Det oplyser Danske Rederier i en pressemeddelelse.

 

Bjarne Løf Henriksen overtager posten som leder af Danske Rederiers Bruxelles-kontor i en tid, hvor beslutninger i EU fylder mere og mere for skibsfarten. Opgaven er sikre den tætte kontakt til Europa-Kommissionen, følge forhandlingerne i Rådet og samarbejde med medlemmer af Europa-Parlamentet. Blot for at nævne et par af opgaverne.

Solid EU-erfaring

Bjarne Løf Henriksen arbejder på fjerde år i Danske Rederier, og har tidligere arbejdet som politisk assistent i Europa-Parlamentet, ligesom han i flere stillinger har haft EU som sit ansvarsområde.

 

- Jeg ser frem til at blive rederiernes stemme i Bruxelles. Særligt i denne tid som er utrolig spændende for skibsfarten. EU rykker særligt på klima-reguleringen disse år, og derfor er det vigtigt, vi er til stede i Bruxelles. Både for at være helt tæt på de vigtige beslutningsprocesser, og for at sikre, at vi som en af de mest ambitiøse søfartsnationer på klimaområdet bliver hørt, siger Bjarne Løf Henriksen, der i løbet af januar flytter til Bruxelles.

 

For Danske Rederier var det vigtigt at finde en ny EU-chef, som kender Bruxelles og samtidig har stor føling med både medlemmer og kolleger på kontoret i København.

- Jeg kender Bjarne som en dygtig, og arbejdsom kollega, der er god til at opbygge og vedligeholde relationer. Jeg er sikker på, han vil blive en gevinst for os og vores medlemmer i Bruxelles. Han vil få en særlig opgave i at oversætte de til tider lidt langstrakte og langhårede processer i Bruxelles til reel viden og indflydelse for vores medlemmer og sammen med kollegerne på Bruxelles-kontoret og i København sikre, at vores stemme bliver hørt, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Danske Rederier har haft sin EU-repræsentation i Bruxelles siden 1989.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk