Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Regeringen tager første skridt til energi-ø

Søgeord:

16. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

354 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Afsætter 65 mio. kr. til undersøgelser af eksempelvis mulige placeringer.

 

Regeringen igangsætter nu arbejdet med at finde mulige placeringer til en eller flere energi-øer på minimum 10 GW havvind. Der er afsat 65 mio. kr. på finansloven til projektet, herunder til udvikling af teknologier til bedre udnyttelse af den grønne strøm.

 

10 gigawatt svarer til 10 store havvindmølleparker, der ville kunne dække strømbehovet for mere end 10 mio. europæiske husstande. Det samlede investeringsbehov er mellem 200 og 300 mia. kr., lyder det.

 

- Det er et kæmpestort projekt. Vi skal bygge mere end fem gange så meget kapacitet, som vi har i dag. Vi skal have en fornuftig og ambitiøs plan for udbygningen. Derfor går vi nu i gang med de indledende undersøgelser, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Langt størstedelen af investeringsbehovet vil blive dækket af private investeringer. Staten vil i høj grad skulle finansiere udvikling af teknologier, der kan bidrage til effektiv udnyttelse af den store mængde elektricitet, som en energi-ø vil kunne producere. Formålet er at sikre, at vindmøllernes strøm kan anvendes i andre områder af samfundet, såsom transport og industri.

 

- Havvind er helt central i den grønne omstilling. Hvis vi for alvor skal realisere det enorme potentiale, havvind rummer, så skal vi udvikle fremtidens teknologier til at omdanne den grønne strøm til brændstoffer til fly, skibe og industri, siger Dan Jørgensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk